NEVŞEHİR(MHA) 2014 yılının Mart ayında yapılması planlanan Yerel Seçimlerde Nevşehir siyasetinde hareketli günler yaşanması beklenirken bulunduğu bölgeye göre değişik isimler konuşulmaya devam ediyor. Nevşehir merkeze bağlı en yakın belediye olan Nar Kasabası’nda Fizik öğretmeni Yasin Ölmez Nar Belediye Başkanlığı için aday adayı olduğunu açıkladı. Yerel seçimlerin yaklaştığı ve seçim çalışmalarının hız kazandığı şu günlerde her partide aday adayları da tek tek ortaya çıkmaya devam ediyor. Nar Kasabası’nın geleceğine yön verecek önemli projelerle seçimlere hazırlanan Fizik Öğretmeni Yasin Ölmez, AK Partiden aday adayı olduğunu resmen açıkladı. 2023 vizyonu ile Türkiye’ye ışık tutan Ak Parti iktidarının adeta ülkeye çağ atlattığını belirten Ölmez, Nar Kasabası’na yatırımların gelmesi için iktidarın gücünün mutlaka olması gerektiğini ifade etti. Ölmez açıklamasının devamında “Nar Kasabası bulunduğu konum itibariyle önemli bir bölge, bu bölgeyi boş vaatlerle değil somut çalışmalarla istenilen seviyelere getirmek istiyoruz. Bunun için Allah c.c. nasip ederse şahsım ve ekibim var gücümüzle çalışacağız. Nar Kasabası’nda istenilen projelerin hayata geçmesi ve yatırımların çoğalması için mesai kavramını ortadan kaldıracağız” dedi. Eğitimci kimliği ile olaylara daha net yaklaşımlar sergileyerek çalışmalar yürüttüklerini belirten Fizik Öğretmeni Yasin Ölmez “Nar Kasabamız için planladığım projeler kasabanın geleceği için her zaman önemli yatırımlar olacak. Nar Kasabamın geleceği için bugün bu göreve talip oldum” şeklinde konuştu.

1975 yılında Konya'nın Seydişehir ilçesinde doğan Yasin Ölmez, 1994 yılında Seydişehir İmam Hatip Lisesinden mezun olduktan sonra Fırat Üniversitesi Fizik öğretmenliğini kazandı. Fizik öğretmeni olarak mezun oldukta sonra 2000 yılında memleketi Nevşehir Nar Kasabasına ailesinin yanına taşındı. 2 yıl Nevşehir Kardelen Kolejinde çalıştıktan sonra, dershanecilik sektöründe Fizik Öğretmeni olarak birçok Nevşehirli çocuğun üniversiteyi kazanmasında katkıda bulundu.

Şu an Nevşehir Uğur dershanelerinde Fizik öğretmeni olarak çalışan Ölmez, sıradan belediye işlerinin dışında, Nar Kasabasına neler yapılabileceğini düşündükten sonra önemli ve iddialı projeleriyle AK Parti Nar Belediye Başkanlığına talip oldu. Ben her şeyden önce Nar kasabası halkının gönlüne, yüreğine talibim diye açıklama yapan Yasin Ölmez, Nar Kasabasına önemli değerler katmak için yola çıktıklarını ve çalışmalarını yürüttüklerini ifade etti.