NEVŞEHİR(MHA) Saadet Partisi Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Çakır, Milleti düşünen, sorunlarıyla tasalanan Saadet Partisinin Türkiye’nin içerisinde bulunduğu buhrandan kurtulmasının tek yolu olduğunu söyledi.

Çakır, “Tasarruftan bahseden AKP Hükümeti 150.000 olan araç sayısını 12 yılda 354.000’ne çıkartmıştır. Türkiye’deki hükümet 2014 yılında, kiraladığı taşıtlara günde 345 bin lira ödedi , kiraladığı binalara da günde 874 bin lira vermiştir. Son üç yılda binalara ödenen toplam kira 802 milyon , taşıtlara ise 1 milyar 72 milyon liradır. İşte AKP tasarruf paketi bu. Daha birkaç gün önce ithalat sınırlaması kapsamında %25 vergi yükünü artıran AKP Hükümeti, neden acaba AB-Sırbistan-İsrail grubunu kapsam dışı bırakmıştır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına yapılan ihanetten başka nedir?. Acaba neyin diyetini ödemektedir. Bırakın o zaman sanayicimiz tüccarımız %18 KDV sarmalından azat edin, Ülkemiz sadece tüketim değil üretim üssü olsun. Nasılsa vergileri tüketim üzerinden vur abalıya vatandaştan topluyorsunuz. Türkiye’de yoksulluk sınırı 2 bin 30 liradır. Dört kişilik ailenin asgari geçim sınırı ise 4 bin 100 liradır. Milyonlarca kişinin 958 liralık asgari ücretle çalıştığı, milyonlarca gencin işsiz olduğu bu ülke de, bir memur iyi bir ücret sayılan 2 bin 105 lira almış olsa bile bu maaşın %70’ini gıda ve kiraya ayırıyor, diğer ihtiyaçları için de geriye 622 lira kalıyor.

Meclisteki muhteremler ne yapıyor peki?. İşçiye, Emekliye, Memura % 3 ortalama zam yapılırken AKP+CHP+MHP’liler, aldıkları 20 bin liraya yakın paralarını az görüp maaşlarını artırmak için yeni bir yasa tasarısı hazırlama derdindeler. “Milletin hali ortadayken, böyle bir şey edepsizliktir, terbiyesizliktir’’ diyecek bir insan evladı vekilimiz var mı içlerinde? Yok.

Uluslararası araştırmalara göre Türkiye dünyada en mutsuz 10 ülkeden biriymiş ! Mutsuz olmuşlar da ne olmuş? Vatandaşlarımız çenelerine vuran yakınmalardan başka ne yapıyorlar ki ? İşte sandık. İşte fırsat. Hadi oradan. Ne Oyları Bölmesi Çözüm Saadet diyor muyuz?. Bizleri dinleyen kardeşlerimiz, Evet siz yaparsınız diyenler Saadete koşuyor muyuz?.

Ağzını açan savaş ve barıştan söz ediyor. Neymiş barış gelecekmiş! Nasıl bir barış bu ve neyin karşılığı?. Adamlar bangır bangır bağırıyor: “Kürt halkı yeni yılda hem Öcalan hem de Kürdistan’a kavuşacak! Çözüm Sürecini, Yeni Türkiye, Yeni Anayasa, 400 milletvekili, Başkanlık Sistemini anlamak için senden Öcü Gibi Saklanan İkiz Yasalara bakıyor muyuz?.

AKP’nin ne yapmak istediği ortada net ve açık , maalesef herkes birçok şeyi biliyor . Ama nedense kimsenin işine gelmiyor . Peki her şey alenen meydan da iken bu CHP hala “ Bize bilgi verilmiyor , haberimiz yok” diye kıvırıp duruyor ? MHP’ye gelince , 30 yıldır kuru sıkıya devam ediyor , vatandaşa proje üretmeden ve AKP sıkışınca müttefik ol , böylece siyaset yürütmüş ol öyle mi ? Çünkü hedef iktidar olmak değil sadece mecliste bulunmak.

Çürüme bal gibi ortadadır kardeşlerim . O yüzden çürümenin derinliği ve partisi olmaz . Kıymetli vatandaşlarımız Çözüm bellidir. Seni düşünen, Senin için tasalanan, Sana hak ettiğin değeri vermeye çalışan yani Çözüm önerilerini sizler için haykıran Milli Görüşün Tek Temsilcisi Olan, vatandaşın markası, vatandaşın tek arması Saadet Partisidir. At bile binicisini eyerde oturmasından anlar” diye konuştu.