Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Çiğdem Erdoğan Atabek, Sakarya’dan milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa etti. Atabek FİB Haber Merkezimize yaptığı açıklamasında: AK Parti'nin bir neferi olarak Sakarya ilimizden Milletvekili Aday Adayı olmak için bu gün itibariyle görevimden ayrıldığımı tekrar belirtir. İstişare ederek almış olduğum bu kararın hayırlara vesile olmasını Cenabı Allah’tan dileyerek en derin saygılarımı sunarım.

 GÖREVİNDEN İSTİFA ETTİ

   Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Çiğdem Erdoğan Atabek, Sakarya’dan milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa etti.

SAKARYA MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI

   Çiğdem Erdoğan Atabek, uzun yıllar Sakarya Teşkilatı’nın Adapazarı İlçe ve Sakarya İl Kadın Kolları Başkanlığı görevlerini başarıyla tamamladıktan sonra Ak Parti’nin en üst karar mercii organı MKYK üyeliğine seçilmişti. Atabek, daha sonra ise Bakan Yardımcılığına atanarak Sakarya’da ve ülke gündeminde yaptığı çalışmalarla gündeme gelmişti. Çiğdem Erdoğan Atabek, Bakan Yardımcılığı görevinden istifa ederek Ak Parti’den Sakarya milletvekili aday adaylığına başvuracak.

ATABEK: GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE ÇALIŞACAĞIZ

   Çiğdem Erdoğan Atabek, yaptığı yazılı açıklamada Sakarya’nın hizmetkarı olarak çıktığı yolda her kademesinde onurla çalıştığı Ak Parti’den milletvekili aday adayı olacağını belirterek “bu aziz milletin bir evladı olarak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde güçlenen kutlu yürüyüşümüzü Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun öncülüğüyle sürdürürken, Sakarya’mızın da yeni Türkiye yolunda güçlü bir şekilde yerini alması için dün olduğu gibi bundan sonra da çalışmaya devam edeceğiz.” vurgusunda bulundu.

ATABEK: BÜYÜK BİR ONURLA SÜRDÜRDÜĞÜM…

   Atabek açıklamasına şöyle devam etti: “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sayın Ayşenur İslam’ın teveccühünü alıp büyük bir onurla sürdürdüğüm Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcılığı görevimden 10 Şubat 2015 tarihi itibarıyla Adalet ve Kalkınma Partisi milletvekili aday adayı olmak için ayrılıyorum.

Ak Parti Adapazarı Kurucu İlçe Kadın Kolları Başkanlığı, Ak Parti Sakarya İl Kadın Kolları Başkanlığı, Ak Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu üyeliği ve son olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcılığı görevinde bulundum. Görevim süresince ağır bir sorumluluk almış olmanın hissiyatı içindeydim. Bu ağırlığı Sakaryalıların bize verdiği güçle omuzladık.

ATABEK: BİR ÇOK ÇALIŞMAYI BİRLİKTE YAPTIK

 “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” özdeyişinden hareketle toplumu ayakta tutan en temel yapı taşı ailenin sağlam dinamikler üzerine inşa edilmesi gerekliliğine inandık. Bu kapsamda yol arkadaşlarımızla ve Sayın Bakanımız Ayşenur İslam hanımefendinin desteği ile sosyal politikalar ile ilgili birçok proje ve çalışma yürüttük.

ATABEK: BİZZAT TECRÜBE ETTİM

   Başörtülü olduğumuz için bir dönem kapıları bize kapanan devlet yapısından Adalet ve Kalkınma Partisi’nin sadece ülkemizi “başörtüsü” konusunda değil her kesimden insanın hak ve hürriyetlerini teslim etme noktasına getirmesini birlikte yaşadık. AK Parti iktidarlarının temel hak ve hürriyetlerde büyük bir genişleme, rahatlama ve demokratik ortam oluşturduğunu Türkiye’nin ilk başörtülü bakan yardımcısı olarak bizzat tecrübe ettim.

ATABEK: BU KARARI İSTİŞARE EDEREK ALDIM

   “Yeni Türkiye için yeni şeyler söylemek lazım” diyerek, bundan önceki dönemlerde olduğu gibi bundan sonraki dönemlerde de hangi görev tevdi edilirse edilsin, her kademesinde hiç yılmadan, büyük bir özveri ve gururla hizmet ettiğim Adalet ve Kalkınma Partisi’nin bir neferi olarak Sakarya ilimizden Milletvekili Aday Adayı olmak için bu gün itibariyle görevimden ayrıldığımı tekrar belirtir. İstişare ederek almış olduğum bu kararın hayırlara vesile olmasını Cenabı Allah’tan dileyerek en derin saygılarımı sunarım.”

 

ÇİĞDEM ERDOĞAN ATABEK KİMDİR?

 

   1981 yılında İstanbul’da doğdu. Lise eğitimini İstanbul Kadir Has Lisesinde tamamladı. Abant İzzet Baysal Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik (İngilizce) Bölümünden 2004 yılında mezun oldu.

2001-2004 yılları arasında Abant İzzet Baysal Üniversitesi Bilim Topluluğu Başkan Yardımcılığı, 2003-2004 yılları arasında Bolu Etik Değerler Topluluğu Kurucu Başkanlığı, 2002-2004 yılları arasında da Bolu Genç Arı Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü yaptı.

2013 yılında Yalova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Sosyal Hizmet Yüksek Lisansını tamamladı.

  Abant İzzet Baysal Üniversitesi Temiz Enerji Kaynakları Proje Asistanlığı ve Yalova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kadın Bakış Açısından Kadına Yönelik Şiddet Yüksek Lisans Projesinde yer aldı.

Sırası ile Adapazarı İlçe Kadın Kolları Kurucu Başkanlığı, Ak Parti Sakarya İl Kadın Kolları Başkanlığı yaptı. 30 Eylül 2013 yılından itibaren Ak Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yaptı.

Z Kuşağının 2023 Vizyonu, Kadına Yönelik Şiddet, Liderlik ve Hitabet, Takım Çalışması, İletişim    Teknikleri, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği konularında eğitimler verdi.

   Evli ve bir çocuk sahibi olan Çiğdem Erdoğan Atabek, iyi düzeyde İngilizce ve Almanca bilmektedir.