AK Parti aktif üyelerinden ve mahalle sorumlusu olan Makbule Atlı, Ak Parti kurulduğundan beri daima emeğini esirgemediğini her seçim çalışmalarında aktif olarak çalıştığını, Ak Parti karar verme mekanizmalarında Meclis üyeliğinde, Kent Konseyi Kadın Meclisi  Başkanlıklarında bulunduğunu ve daha önceki Belediye Başkanlık  seçimleri ile milletvekili seçimlerinde kapı kapı ve mahalle mahalle İl ve ilçelerde çalıştığını, ayrıca bu seçimde de aynı şekilde çalıştıklarını belirtti.
Nevşehir ve Türkiye için çalışan Ak Parti Gönüllüsü Makbule Atlı, yine mahalle ve sokaklarda apartmanlara girerek Halk ile birebir görüşmeler yaptığını, ayrıca AKPpartili kadınlarla çalıştıklarını gündüz ve akşamları evleri ziyaret etiklerini, bu ziyaretlerde ve yaptığı toplantılarda AK Partinin ve Nevşehir  Belediye hizmetlerinin önemini vurguladığını belirterek “Nevşehir Değişim Serüveni” kıtabı ve Belediye  Başkanı Hasan Ünver’in çalişmaları olan  broşürü dağıttıklarını belirterek gittiğimiz evlerde ev halkı ile bire bir görüşmeler yaptıklarını ifade etti.
 Başbakanımızın bir sözü var “Bir işi yapmak için aşk, sevda ve heyacanınız varsa çalışmak sizleri yormaz”. Bu söz her zaman benim için çok değerli ve içimdeki aşk, sevda ve heyecanla yillardır Nevşehir ve Türkiye için AK Partiye hizmet etmekten yorulmadım dedi. Ve sözlerine yıllardır AK Partinin ve Belediye Başkanımız Hasan Ünver’in Nevşehir’de o kadar çok çalışmaları var ki bunu Nevşehir halkı çok iyi biliyor görünen çalışmalara kılavuz istenmez sanırım diyerek devam etti. Bu çalışmaların bazılarıöncelikle yollar, Nevşehir Devlet Hastanesi, Kapalı Pazar Yeri, Dini İlim ve Uygulama Kampüsü, 2000 Evler Ticaret Merkezi. Kapadokya Kültür Merkezi, İş Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi, Nevşehir Konağı, Kültür Parkı, Taziye Evleri, Atık Su Arıtma Tesisleri, Katı Atık Düzenleme Tesisleri, Arsenik Arıtma Tesisleri, Bilgisayar Eğitim Merkezi ile çeşitli meslek kursları, Kentsel Dönüşüm Projesi, Çevre Yolları, Terminal gibi… Bunlar bazıları daha sayamadığım birçok hizmetler yapılmıştır. İnşallah bu dönemde yine AK Parti zaferle çıkacak ve Nevşehirimize daha nice yatırımlar yapılacak ve Nevşehirimiz kazanacak diyerek sözlerini noktaladı.