NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Kadın Derneği tarafından yardım çayı düzenlendi. Yardım çayına Nevşehir Vali yardımcısı Vural Demirtaşın eşi Zuhal Demirtaş ve Sivil toplumlardan Türk Kadınlar Birliği, Başkanı Nihan Küsmez, Kapadokya Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Hayriye Demirbilek, Engelliler Derneği Başkanı ve dernek üyeleri, Nevşehir kütüphanesinden Figen Çevirme, Nevşehir Kadın derneği yönetiminden Günay Işık ve dernek üyeleri, Esnaf Kadınlar, Nevşehir üniversitesin öğlenciler katıldı.

Yardım çayında konuşma yapan Nevşehir Kadın Derneği Başkanı Makbule Atlı söz konusu etkinliğin yardıma muhtaç ailelerin eğitim gören çocuklara yönelik ve Nevşehir Ceza Evinde Mahkum Kadılara yardım sağlamak amacıyla düzenlendiğini söyledi.

Atlı, “Birlikten kuvvet doğar. Amacımız Sivil toplumlarla, Esnaf kadılarla çalışan kadınlarımızla Ev hanımı kadınlarımızla Gençlerle, birlik, beraberlikle dayanışma sağlamaktır. Birlikte birçok zorlukları aşarak birçok muhtaç ailelere yardım ulaştırmaktır. İhtiyaç sahibi Ailelere ulaşıp onlara destek olmaktır. Yardım çayına destek verenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Atlı, dernek faaliyetlerinden ve yürütmüş oldukları projelerden de bahsetti; “Yardıma muhtaç aileler için sosyal incelemelerde bulunuyoruz. Ulusal çapta birçok projeye aktif olarak katıldık. Şu anda başkanlığını yaptığım 2007’de kurduğum NEVKAD Derneğinde “Eğitime Devam, Takipsizliğe Son “ ve “Erken Evlilik ve Çocuk Gelinler “ olmak üzere iki önemli projenin koordinatörlüğünü üstlendim. Derneğimizin amaçları; Kadınların ve kız çocuklarının ekonomik, sosyal, bireysel, kültürel, yasal, toplumsal ve politik anlamda güçlenmelerine katkıda bulunma, Kadınların dayanışmaları ve yardımlaşmaları için gereken zemin oluşturmak, Kadınları ve kız çocuklarını eğitim, sağlık, çevre ve yasal haklar bilinçlendirmek, Kadının her türlü platformda yaşam kalitesi, ve seviyesinin yükseltilmesi için çalışmalar yapmak, Kadının yerel karar mekanizmalarına ve kent yönetimine katılıp karar alabilmesini sağlamak, Kent kültürünü ve kentlilik bilincini geliştirmek, kadınları sosyalleştirmek amacıyla projeler üretmek, Kadın, toplum, aile, birey ve çevre bilincini geliştirmek. Kadınları insan hakları konusunda bilinçlendirmek ve kendi haklarının farkına varmalarını sağlamak, Yabancı uyruklu olup ilimizde yaşayan kadınların ve kız çocuklarının durumlarına ilişkin çalışmalar yapmak ve projeler üretmek, İlimizde yaşayan sığınmacı ve mülteci kadınlar ve kız çocuklarının sağlık, eğitim, sosyal hizmetler gibi temel hizmetlerden, yararlanmalarını sağlamak. İhtiyaç belirleme ve çözüm oluşturulmak, Dernek amaçlarını gerçekleştirmek üzere, bilimsel toplantılar, seminerler, konferanslar, paneller, sosyal etkinlikler, yarışmalar, kermesler düzenlemek, jüriler oluşturmak, ödüller vermek, konserler, sergiler, vs tertiplemek. Kadınlara ve kız çocuklarına yönelik kültürel sanat etkinlikleri örgütlemek ve kadınların etkinliklere katılmasını sağlamak, Kadınlara yönelik istihdam, siyasi katılım, şiddetle mücadele, kadın-erkek eşitliği, demokratikleşme, göç ve yoksulluk, kültürel ifade, insan hakları, konulu projeler hazırlayıp bunları yaşama geçirmek, yeteneklerine göre kadınları iş bulmaları için yönlendirmek, Kadınlara hukuki destek sağlamak, Kadınların ve kız çocuklarının karşılaştığı sorunlara karşı, her türlü kamu/ özel kurum ve kuruluşlarla işbirliği geliştirmek”.