Avanos Double tree By Hilton Otel’de yapılan AK Parti Avanos İlçe Başkanlığı 5. Olağan Kongresi’ne; Ak Parti Nevşehir Milletvekilleri Murat GÖKTÜRK, Ebubekir GİZLİGİDER , AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali TANRIVER,Nevşehir İl Genel Meclisi Başkanı Süleyman ÖZGÜN, Ak Parti Nevşehir Merkez İlçe Başkanı Salih AÇIKGÖZ, Özkonak Belediye Başkanı İlker YÜREKLİ, Çalış Belediye Başkanı Alpaslan ÖZER, Göreme Belediye Başkanı Nuri CİNGİL, Acıgöl Belediye Başkanı Ercan ERTAŞ, Ak Parti Hacıbektaş İlçe Başkanı Yusuf KOÇAK, Ak Parti Avanos Eski Belediye Başkanı Dr. Mustafa KÖRÜKCÜ, Partililer ve Ak Partiye Gönül Vermiş vatandaşların yoğun katılımı ile yapıldı.
Divan Başkanlığını Özkonak Belediye Başkanı İlker YÜREKLİ’nin yaptığı kongre Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Kongrenin açılış konuşmasını AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir GİZLİGİDER yaptı. GİZLİGİDER yaptığı konuşmada; Ak Partinin kurulduğu günden bu güne tek amacının Ülke İnsanına Hizmet olduğunu Ak Parti İktidarı döneminde yapılan hizmetler Halkımızın her zaman takdirini almıştır. Avanos’umuzda Dr. Mustafa KÖRÜKCÜ Başkanlığı döneminde çok büyük hizmetler almıştır. Onun hazırladığı projeleride bir bir hayata geçirdik, Avanos’ta Ak Parti Olarak oylarımızı 1000 oy artırmamıza rağmen 7 oyla seçimi kaybettik Seçimi kaybetmesine rağmen Başkan KÖRÜKCÜ’nün üzerinde en fazla durduğu konulardan biri olan Huzur Evinide Türkiye’nin örnek Huzurevi olacak şekilde 60 Yatak Kapasiteli Huzur evinin çalışmalarını Önümüzdeki yıl Başlatacağız. Başkan KÖRÜKCÜ’ye Avanosumuza yapmış olduğu güzel çalışmalardan dolayıda çok teşekkür ederim. 2015 yılında Yapılacak olan Genel Seçimlerde hep Beraber El Ele Gönül Gönüle çalışarak 3 Milletvekilliğini de kazanarak 2023 hedeflerine emin adımlarla ilerleyeceğiz. Avanos İlçe Kongresinin Avanos’umuza, Ülkemize Hayırlar getirmesini diler Hepinize saygılar sunarım diyerek sözünü tamamladı.

Ak Parti İl Başkanı Mehmet TANRIVER yaptığı konuşmada;

Ak Parti İktidarı döneminde Ülkemiz ve Nevşehir’imiz her konuda yatırım alarak müthiş bir performans sağladı Halkımızın Partimize gösterdiği teveccüh Bizlerin hiç durmadan daha yoğun bir şekilde çalışarak, Halkımızın bu güvenini boşa çıkarmamak olacak

2015 yılında yapılacak olan Genel Seçimlerde de Nevşehir olarak Avanos Olarak daha çok çalışarak bu seçimdende yüzümüzün Akıyla çıkacağımıza inanıyorum dedi.

Av. Murat GÖKTÜRK’te yaptığı konuşmada Ak Parti Olarak 13 yıllık bir geçmişle Ülke’nin makus tarihini değiştirerek Dünyada söz sahibi bir ülke haline geldiğini belirterek Biz her zaman insanımızın emrinde ve Hizmetindeyiz dedi.

Avanos Ak Parti İlçe Başkanı Serkan FERALAN’da Kongrenin İlçemize ve Ülkemize Hayırlar getirmesini diledi Yapılan Seçimlerde Tek Listeyle Seçime giren Serkan FERALAN Genel Kurula katılan delegelerin tamamının oyunu alarak İlçe Başkanı Seçildi.

AVANOS AK PARTİ YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİNE

1 ETHEM DEMİRDAŞ

2 MEHMET FATİH ÇEKGELOĞLU

3 ERDAL HASANOĞLU

4 ORHAN TAŞ

5 OKAN DENİZ

6 ADEM PARLAK

7 RUHİ KUŞ

8 ALİ FUAT SEZER

9 MEHMET ATAK

10 HÜSEYİN KAYAPINAR

11 NECLA EKİNCİ

12 NURTEN ADİLOĞLU

13 AHMET ADIYAMAN

14 ÖMER YASAKÇI

15 HALİL ULUYOL

16 MUSA SARIYÜREK

17 ŞAZİYE GÜVEN

18 YAŞAR DEMİR Seçildiler.