23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 99’uncu yıl dönümü kutlamaları dolayısıyla Avanos Belediyesinin temsili Belediye Başkanı, Nazife Ergün İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencileri Rabia İdil Bülbül ve Musa Erdoğan oldu.

Başkanlık koltuğuna sırayla oturan Rabia İdil Bülbül ve Musa Erdoğan’a Milli Eğitim Şube Müdürü Malik Kavruk, Nazife Ergün İlkokulu Müdürü Celal Talep ve sınıf öğretmenleri de eşlik etti.

Avanos Belediye Başkanı Celal Alper İbaş ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek koltuğu yeni başkan Rabia İdil Bülbül ve Musa Erdoğan’a  devretti. Temsili Başkanlarımız, programa alınarak gerçekleştirilmesi talebiyle istek ve projelerini dile getirdi.

Belediye Başkanımız Celal Alper İbaş, “koltuğun asıl sahibi gençlerimizdir bizler sadece bu koltuğu gelecek nesile devredecek olan emanetçileriz. Bende bundan 32 yıl önce bu koltuğa temsili olarak oturmuştum. Sizlerde isteyerek çalışırsanız kendi halkınıza hizmet edebilecek üst düzey makamlara gelirsiniz ve bizlerde bunu görmekten büyük mutluluk duyarız” dedi.

Çocuk Başkanlarımız; geri dönüşüm konteynırlarının çoğaltılmasını, yeni çocuk parklarının yapılmasını, imkanı olamayan öğrencilere yönelik sosyal gezilerin programlanmasını ve yeni otopark alanlarının oluşturulmasını talep ettiler.

Belediye Başkanımız günün anısına öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Heyet Başkanlık Makamında uzun süre sohbet ederek istişarede bulundu. Belediye birim müdürlerimiz ve Belediye Meclis Üyelerimizde ziyarette hazır bulundular. Ziyaret hatıra fotoğrafı çektirilmesi ile sona erdi.