NEVŞEHİR(MHA) Avanos belediye başkanı İsmet İnce, 03 Nisan 2014 tarihinde göreve geldikleri günden bu yana yaptıkları çalışmaları dile getirirken, en önemli çalışmanın Avanos belediyesinin ve belediye başkanı makamının kapılarını sonuna kadar halka açmak olduğunu söyledi.

 Kırkımızı Çıkaralı Çok Zaman Olmadı...

Avanos Belediyesinin Avanos halkının olduğuna vurgu yapan Belediye Başkanı İsmet İnce, belediyede seçilmiş birkaç kişinin sözünün geçtiği bir yönetim anlayışından ziyade geniş bir kitlenin belediye kararlarına katıldığı bir yönetim oluşturma gayretlerinin de sürdüğüne işaret etti.

6 aylık zaman sürecinde yapılan çalışmaları değerlendiren Belediye Başkanı İnce, yaz aylarında yapılan Halk Şenliği ve Panayırı etkinliğinin de Avanos ilçesine ciddi bir hareketlilik getirdiğine değindi.

Avanos Taş köprünün restorasyon ve onarım çalışmalarının ilk adımının atıldığını, Karayolları Bölge Müdürlüğünün taş köprünün restorasyonu ve bakımı için proje aşamasında olduğunu hatırlatan Belediye Başkanı İsmet İnce, 2015 Yılında bu çalışmanın ödeneğinin de aktarılarak başlatılmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

Başkan İnce'nin kapıları herkese açık...

Başkan İnce Nisan ayından bu yana Avanos belediyesi olarak yapılan çalışmaları Şu şekilde özetledi; “Biz 3 Nisan itibariyle yönetime geldik. Kırkımızı çıkaralı çok zaman olmasa da önemli çalışmalara imza attığımızı düşünüyorum. Belediyemizde bir işleyiş düzenlenmesine girdik. Şu an belediye birimleri yerine oturdu. Sevginin hakim olduğu bir belediye işleyişi ortaya çıkardık. Belediye de tek kişiye yönelik bir yönetim değil fırsat buldukça Kollektif bir işleyiş hakim kılmanın gayretinde olduk. Belediyede artık seçilmiş birkaç kişinin değil, kolektif bir düşüncenin hakem olmasını sağladık. Kararların alınmasında mümkün olduğu kadar geniş bir kitlenin olmasını sağladık. Belediyemizin kapısını sonuna kadar Avanos insanına açık olmasını sağladık. Sabahın erken saatlerinden mesai bitimine, hatta geç saatlere kadar belediyemize geliyor ve Belediye başkanı ile görüşebilme fırsatını halkımıza sunduk. Belediye Avanos halkının kendi malı. Buranın gerçek sahibi Avanoslular. Herkesin kendi evine gelir gibi belediyeye gelme fırsatını halkımıza sunduk. Halkla belediye arasındaki mesafeyi önemli ölçüde açtık. Avanos’taki önemli noktalardaki WC’leri elden geçirdik. Bölgemiz turizm bölgesi olması nedeniyle küçük görülebilir ama önemli bir projeydi bu. Köpek barınma merkezini oluşturduk. Orada iyi bir ameliyathane kuruldu. Yemek hizmeti sunan işletmelerden getirilen yiyeceklerle barınaktaki başı boş köpekleri beslemeye gayret ediyoruz. Irmak kenarında yeni bir piknik alanı oluşturuyoruz. Avanos’un tarihinde yeri olan güzel bir değirmen oluşturduk. Kısmet olursa bu ay bütünüyle bitirip devreye sokmak arzusundayız. İlçemizin taş köprüsünün üst kısmında trafik akışı çok ciddi bir sorun olmaya başladı. Hazırladığımız bir proje vardı. İlgili kamu kurumları ile yaptığımız çalışmalar sonucunda 2014 Proje Programına alındı. Önümüzdeki yıl da ödenek tahsisi yapılarak Karayolları Bölge Müdürlüğünce köprüdeki çalışmaların yapılmasını bekliyoruz. Avanos Kayadan oyma kongre merkezinin bir müze haline getirilmesi için çalışmalarda bulunuyoruz. Şu an oranın tahsisi Belediyemizin üzerinde. Bakanlığa sevk edildi oradaki çalışmalar. Avanos’ta yaz aylarında bir akşam panayırı ve halk şenliği düzenledik. Oldukça iyi bir çalışma oldu. İlçemize önemli bir hareketlilik kazandırdı. El sanatlarımızın sergilendiği, kadınlarımızın evde yaptıkları ürünleri satabilecekleri bir ortam oluşturduk. Avanos’un dışından gelen önemli bir yoğunluk yaşandı. Halk şenliğimizde ilgi gördü. Buna benzer çalışmalarımız bundan sonrada devam edeceğiz. İlçemize yepyeni değerler katmaya, ilçemizdeki yaşayan insanlarımızın, esnaflarımızın yüzünün güldüğü bir ilçe oluşturma yönünde gayretli çalışmalarımız sürecek”.