Avanos ilçemizin sanki HDP'lilerin merkezi gibi gösterilmesi telafisi mümkün olmayan sonuçlara yol açabilecek, aklıselim vatandaşların kabul edemeyeceği bir tutum ve düşünce olarak değerlendirildi. 

Özellikle bazı dış çevreler ve hain bölücü teröristler tarafından ellerin ovuşturulduğu Türkiye İç Savaşa Gidiyor diye yaygaralar kopardığı bir dönemde ayrımcılığa, provokasyonlara asla izin vermememiz gerekiyor.

Şimdi Tek Yürek Olma Zamanı...!

Ayrılığa Ayrımcılığa değil Birliğe Beraberliğe İhtiyaç Duyulan bir Dönemdeyiz...

Hepimizin düşüncesi, tepkisi öfkesi ortak ve müşterektir bunun dışında bir söylemleri asla kabul etmiyoruz...

Özellikle Avanos ilçemizin HDP'lilerin merkezi gibi gösterilmesi telafisi mümkün olmayan sonuçlara yol açabilecek, aklıselim vatandaşların kabul edemeyeceği bir tutum ve düşünce olarak değerlendirildi. 

 

Burada savunduğumuz fikir Avanos'un demokratik ortamına zarar getirilmemesi, tepkilerin diğer ilçelerde olduğu gibi kırmadan, dökmeden yapılmasıdır. En çok şehide ve gaziye sahip, Çanakkale'de şehitleri bulunan Avanos'umuzun terör yuvası gibi gösterilmesinin önlenmesidir. Belki tepkisinde aşırıya kaçan vatandaşlarımızın hesap etmediği konu burasıdır.


 

Konuyla ilgili en güzel paylaşımlardan birisini facebook hesabı üzerinden eski MHP Avanos İlçe Başkanı Mehmet Dilari yapmıştır.

Dilari paylaştığı yorumunda:

"Avanos’ta olan demokratik tepkiyi kanunlar çerçevesinde yapmak güzel ve aynı zamanda her vatandaşımızın da hakkıdır. Bu yapılan tepkilerimizin sınırını aşmadan yapmak aynı zamanda hdp ile Avanosumuzu bütünleştirmek çok yanlış. Bu yanlış, ileride telafisi mümkün olmayan hadiselere gebe olur. Bunun için daha temkinli olmalıyız." Diyerek bizimde anlatmaya çalıştığımız Avanos'la ilgi hassasiyeti sıkı bir ülkücü olarak dile getirmiştir. Biz de kendisi ile aynı fikri paylaşıyor ve bu yazıyı bu gözle okumanızı diliyoruz. 

                                                                                                                

AK Parti Nevşehir İl Başkanı'nın sağduyu çağrısı:

 


Mehmet Ali Tanrıver
Teröre tepkinin yolu vandallık, araç yakma, yol kapatma, taş atma, insan dövme değildir. Hiçbir Ak Partili böyle bir eylemin içinde olmamalıdır. PKK ve Hdp'nin sokaklara çıkma çağrısı kardeşin kardeş ile kavgasını seyretmek için oynanan bir oyundur.. Bu oyuna gelmeyeceğiz..
 
 İşte Liderlerden 'sağduyu' çağrısı

'Terör' olaylarının artmasından sonra yaşanan toplumsal olaylar üzerine siyasilerden sağduyu çağrıları geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu, CHP Lideri  Kılıçdaroğlu ve MHP Lideri Bahçeli, kamuoyuna sağduyu çağrısında bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörle mücadelede vatandaşları sağduyuya çağırdı! Mücadelemiz sadece teröre ve teröristlere karşıdır diyen Erdoğan, tahriklere ve provokasyonlara gelinmemesi konusunda uyardı.

Erdoğan, Twitter adresinden son günlerde artan terör olaylarıyla ilgili açıklama yaptı. Bugüne kadar nice badiredeler atlatan Türkiye'nin bölücü terör meselesinin de üzerinden geleceğini söyleyen Erdoğan, vatandaşları sağduyuya çağırdı.

İşte Erdoğan'ın tweetleri: Bugüne kadar nice badirelerin üstesinden gelmeyi başaran Türkiye, bölücü terör meselesini de çözecektir.Bizim mücadelemiz sadece ve sadece teröriste karşıdır. Vatandaş olarak, tahriklere, provokasyonlara asla gelmeyerek, üzerimize düşen vazifeleri yerine getirmiş oluruz. Vatandaşlarımızdan terörle mücadele sürecinde sağduyularını ve metanetlerini muhafaza etmelerini rica ediyorum.

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU

 Başbakan Ahmet Davutoğlu, terörün amacının kardeşler arasına fitne sokmak olduğunu belirterek, “Yüreği vatan sevgisiyle dolu tüm vatandaşlarımı sükunete, kucaklaşmaya ve devletine güvenmeye davet ediyorum. Hukuk çerçevesinde yürüttüğümüz operasyonları büyük bir kararlılıkla devam ettirirken, kardeş kavgasına da müsaade etmeyeceğiz” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, resmi Twitter hesabı üzerinde yaptığı açıklamada, “Van'da aziz şehitlerimizin cenaze törenindeydik. Al bayrağa sarılı evlatlarımız Türkçe, Kürtçe, Arapça ağıtlarla ebediyete uğurlandılar. Van'da bir kez daha milletimizin bütün fertlerinin aynı kararlılıkla teröre karşı omuz omuza durduğunu müşahede ettim. Teröre karşı yürüttüğümüz ortak mücadele kardeşlik bağlarımızı daha da güçlendirmektedir” dedi.

“Aziz milletime sesleniyorum: Terörün amacı bizim bu sarsılmaz kardeşlik bağlarımızı zedelemek, kardeşler arasına fitne sokmaktır” diyen Davutoğlu, “Başta basın kuruluşları olmak üzere, siyasi parti merkezleri ve sivil vatandaşlarımızın mülklerine zarar vermek kabul edilemez. Yüreği vatan sevgisiyle dolu tüm vatandaşlarımı sükunete, kucaklaşmaya ve devletine güvenmeye davet ediyorum. Hukuk çerçevesinde yürüttüğümüz operasyonları büyük bir kararlılıkla devam ettirirken, kardeş kavgasına da müsaade etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU'DAN SAĞDUYU ÇAĞRISI

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vatandaşları sağduyulu olmaya çağırdı.

Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada, ''Bugün yıllardır süren kardeşliğimizi tüm dünyaya bir kez daha gösterme zamanıdır'' dedi.

BAHÇELİ'DEN ÇAĞRI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Türk-Kürt düşmanlığı için provokasyon yapan, fırsat kollayan, ortam yoklayan mihrakların kurguladıkları oyunlara düşmemek, yazdıkları senaryolara alet olmamak asıldır" değerlendirmesinde bulundu.

Bahçeli, Iğdır ve Tunceli'deki terör saldırıları hakkında yaptığı açıklamada, Türkiye'nin ölümcül bir sürecin, kanlı bir döngünün, şiddetli bir çatışmanın tam merkezinde olduğunu belirtti.

Türkiye'nin şu anda her şeye gebe olduğunu ifade eden Bahçeli, "Bölücü terör örgütünün kahpe ve kalleş saldırıları tüm barbarlığıyla, tüm vahşiliğiyle devam etmektedir. Dökülen şehit kanlarının nerede duracağı, açılan kin ve nefret kuyularının ne zaman kapanacağı belirsizdir" ifadesini kullandı.

Bahçeli, Türkiye Cumhuriyeti'nin sırat köprüsünde, Türk milletinin çok yoğun saldırı ve suikast altında olduğuna dikkat çekerek milli vicdanın isyan ve infial halinde olduğunu, dayanacak hal, bekleyecek ve sabredecek takat kalmadığını vurguladı.

Türkiye'nin ilan edilmemiş yas ve matemi yaşadığını, Türk milletinin diken üstünde olduğunu vurgulayan Bahçeli, devletin bağımsızlığı, aziz milletin birliği uğruna kahramanca görev yaparken şehit düşenlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifalar diledi.

Bahçeli, şunları kaydetti: Bu menfur saldırılardan sonra öncelikli beklentimiz, teröristler ile işbirlikçilerinin bir an önce ele geçirilmesi ve muhtemel yeni terör saldırılarını önlemek için gerekli tedbirlerin devlet tarafından acilen alınmasıdır. Gerek duyulması halinde, yapılacak sıcak takibin sınır ötesini de kapsayacak şekilde ve izin almaksızın icra edilmesi artık meşru hale gelmiş bulunmaktadır. Hiçbir ortaklık veya işbirliğinin mazereti bir tek vatan evladının hayatından daha kıymetli sayılamayacaktır. Siyasal tartışmaların yoğunluk kazandığı bu zamanda, terörle mücadele artık en önemli gündem maddesi olmalıdır.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, açıklamada şunlara yer verdi: 24 saatlik süreyle oluşturulan özel güvenlik bölgesi ilan edilmesi gibi uyduruk ve pansuman yöntemlerden cayılarak, Doğu ve Güneydoğu'da can ve mal güvenliği sağlanana, iç huzur ve asayiş temin edilene kadar Anayasal bir çare olan sıkıyönetim uygulaması hemen devreye sokulmalıdır. Türk milleti teröre haklı olarak tepki göstermektedir. Bayraklar evlere asılırken, milli ve demokratik itirazlar yurdumuzun her köşesinde beklendiği üzere yeşermekte, mesafe almaktadır.

Bunlar oluyorken, etnik kavga ve karışıklığının önü de açılmamalıdır. Taşkınlıktan ve ölçüyü kaçıran heyecan selinden uzak durmak, sağduyulu ve soğukkanlı hareket etmek herkesin en temel tarzı olmalıdır.

Önemle dikkat lazımdır ki bir kıvılcım Türkiye'nin yanmasına, iç kargaşaya çakılmasına yetecektir. Türk-Kürt düşmanlığı için provokasyon yapan, fırsat kollayan, ortam yoklayan mihrakların kurguladıkları oyunlara düşmemek, yazdıkları senaryolara alet olmamak asıldır. Bu hususta milliyetçi-ülkücü hareket titizlikle davranacak, karanlık mahfiller tarafından organize edilen anonim kalabalıkların dümen suyuna girmeyecektir. İçimiz alev alsa da parti binalarının taşlanmasından boyut ve yönü karmakarışık eylemlere kadar Türkiye'nin aleyhine olan gelişmeler hızla tırmanabilecektir.