Demokratikleşme Paketi'nde yer alan ilkokullarda "Andımız" uygulamasının kaldırılmasını protesto etmek amacıyla MHP Avanos İlçe Binasına üzerinde andımızın sözlerinin yazılı olduğu büyük bir afiş asıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, açıkladığı Demokratikleşme Paketi'nde ilkokullarda "Andımız" uygulamanın kaldırılmasına tepkiler sürüyor. MHP, uygulamanın kaldırılmasını, parti genel merkez binasının dış cephesine astığı "Andımız"ın yazılı olduğu bir afişle protesto ederken Avanos'ta olduğu gibi bazı teşkilat binalarına da andımız afişi asıldı. Dev afişin yanında Türk bayrağı ve parti bayrağı da yer aldı.

 
 MHP Avanos İlçe Başkanı Mehmet Dilari de geçtiğimiz günlerde yaptığı yazılı açıklamada özetle "Türk milletinin bir ferdi olduğunu öğretmek ve bunları öğrenmelerini sağlamak ve aynı zamanda atalarının mücadelesini dünyaya haykırmak, TÜRK milletinin gururlu bir millet olduğunu bildirmek için ANDIMIZ yazılmıştır.

Türkiye'de yaşayan kendini TÜRK hisseden her TÜRK vatandaşı da bu ANDIMIZI gururla her zaman söylemiştir. Bundan sonra da herşeye rağmen söyleyecektir." Diyerek andımızın kaldırılmasına tepki göstermişti.

Avanos Gazetesi