AK Parti Avanos İlçe Başkanı Serkan FERALAN İl Genel Meclis Üyesi Fatma PARMAKSIZ, İl Genel Meclis Üyesi Şaban TOPUZ ve İlçe Teşkilatı üyesi bir grup, CHP'nin 16 Ocak 2016'da yapılan 35. Olağan Kurultayında ve partisinin grup toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik ifadeleri nedeniyle, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, Avanos Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunda bulunmadan önce, Avanos Hükümet Konağı  önünde basın açıklaması yapan AK Parti Avanos İlçe Başkanı Serkan FERALAN, "Sayın Cumhurbaşkanımızın diktatörlükle itham edilmesinin ne kadar yersiz olduğu izahtan varestedir. Bu ifade sadece Sayın Cumhurbaşkanımıza dönük bir saldırı ve hakaret değil, verdikleri oylarla onu bu makama layık gören bizlere ve milyonlarca vatandaşa da yapılmış açık bir hakarettir" dedi.

Açıklamanın ardından, Avanos İlçe Teşkilatı üyeleri, Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu dilekçelerini verdi.

Cumhurbaşkanı Recep tayyip ERDOĞAN'ın onur ve saygınlığına yönelik hakaret içerikli ifadelerin sarf edildiği vurgulanan dilekçede, Kılıçdaroğlu'nun ifadeleriyle eleştiri ve ifade özgürlüğü sınırlarını aştığı kaydedildi.