NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir'in yüz ölçümü bakımından en büyük ilçesi olan Avanos'un cumhuriyet tarihinde tek milletvekili 1954'te Osman Bölükbaşı'nın lideri olduğu Millet Partisi'nden seçilerek meclise giden Tahir Taşer olmuş, o günden sonra potansiyel partilerden seçilebilecek sıralarda aday yok denecek kadar az olmuştu.

Bunun sebebi hiçbir dönem Avanos'ta siyaset yapanlar birlik olup ilde gerekli ağırlılığı koymamaları, aynı partinin içinde ayrı ayrı gruplar olması, böyle olunca da merkezin işine gelmesi ve nasılsa birleşemiyorlar deyip Ürgüp'ten ve Nevşehir merkezden adayların ön sıralarda yer almasaydı.

AK Parti Nevşehir Milletvekillerinden Mahmut Dede Topaklı’lı idi. Ama Mahmut Dede Avanos'un adayı değildi. İstanbul'dan iş adamlarının kontenjanından Nevşehir'e aday olmuştu.  Benim görüşüm Avanoslu siyasetçilerden bir adayın olması, tabi seçilebilecek sıralardan.

Gelelim önümüzdeki yaklaşan seçimlere. Her ne kadar kesin olarak açıklamasalar da AK Partiden Mustafa Körükçü ve Ömer Cerit, CHP' den M. Seyhan Duru ve Mehmet Değirmenci
MHP'den Mustafa Sarıtaş ve Mustafa Kılıç aday adayı.