CHP, ÖDP ve Halkevleri arası "solda ittifak" iddiası
Avanos'ta yaklaşan yerel seçimler öncesinde en çok merak edilen ve tartışılan konuların başında CHP-ÖDP birleşmesi geliyor. İki partinin seçimlere yalnız başlarına girme planları yanında birleşerek güç birliği yapmak ve böylece seçimlere daha güçlü olarak ortak bir aday etrafında toplanarak girmek planları da bulunuyor.

Bugün ulusal basında yer alan bir haber Avanos'ta konuşulan konu üzerinde aslında ülke genelinde bir çalışma yürütüldüğü ortaya çıktı. Yerel seçim çalışmalarını sürdüren CHP, ÖDP'nin güçlü olduğu bazı ilçelerde aday belirleme sürecinde "uzlaşma" formülünü hayata geçirecek. CHP bu ilçelerde ÖDP tabanının da desteğini alabilecek adaylar çıkaracak. Uzlaşma formülüyle bazı ilçelerde yüzde 10'un üzerinde oy alan ÖDP'nin CHP'yi de etkileyerek geride kalmasına sebep olmaması hedefleniyor. 
 2014 yılı Mart ayında yapılacak yerel seçimlere hazırlanan CHP, sol partilerle ortak çalışma başlatmaya hazırlanıyor.

ÖDP'nin güçlü olduğu bazı ilçe ve beldelerde incelemeler yapan CHP, adayların belirlenmesi yönteminde "uzlaşı" formülünü hayata geçirecek.

ÖDP'den de oy alabilecek isimler aday gösterilecek.

Bazı isimlerin de ÖDP'den CHP'ye geçmesi ve buralarda ÖDP'nin aday göstermemesi bekleniyor.

Ülke genelinde düşünülen bu seçim stratejisi göz önünde bulundurulduğunda Avanos'ta da böyle bir birleşme kaçınılmaz gibi görünüyor.