YSK, bu seçimde 2.kez sandık kurulu başkanlarının, kanunda yazan şekliyle yapılacak kura çekimi ile belirlenmesini istedi. Bu belirleme yöntemine uygun olarak bugün Avanos İlçe Seçim Kurulu, Hakim Faruk Alaka başkanlığında toplanarak İlçe Seçim Müdürü Onur Gökdemir, AKP temsilcisi Etem Demirdaş, CHP temsilcisi Remzi Güven, MHP temsilcisi Mehmet Yurtyapan, SP temsilcisi Necmi Bektaş, memur üyeler Aliosman Altın ve Seval Ertaş’tan oluşan komisyon tarafından kura ile sandık başkanı belirleme işlemi gerçekleştirildi.

Avanos’ta kurulacak 85 sandık için 4 parti 85'er aday, İlçe Seçim Kurulu da 85 aday belirledi. Buna göre 5x85=425 kişinin adı teker teker kura kağıtlarına yazılarak torbalara atıldı. Daha sonra partili üyeler sıra ile torbalardan kura çekimi yaparak sandık başkanlarını belirlediler. Adı torbalardan bir ya da daha fazla çıkan olursa o kişinin yerine yeni kura çekiliyor. Bir kişi değişik partiler ve İlçe Seçim Kurulu tarafından aday gösterilebildiği için torbalardan birkaç kez çıkabiliyor.

Sandık başkanlarının kura ile belirlendiği sistemde memur üyeler ise İlçe Seçim Kurulunca belirleniyor. Parti gözlemcilerini ise partiler seçerek İlçe Seçim Kuruluna bildiriyor.

Sandık başkanı olanların isimleri daha sonra açıklanacak.