NEVŞEHİR(MHA) Avanos'ta 1 Kasım milletvekili seçimleri öncesinde partilerin ortak kararı ile sessiz bir seçim süreci yaşanması bekleniyor.

Ülkemizin içinde bulunduğu durumu göz önüne alan seçime katılacak partilerin Avanos ilçe teşkilatları ayrı ayrı İlçe Seçim Kuruluna dilekçe ile müracaat ederek seçim süresince cadde ve sokaklarda sesli anons yapılmaması yönünde istekte bulundu.

Seçim öncesinde başka seçim çevrelerinde alınan kararların Avanos'ta da uygulanması halinde siyasi partilerce, seçim döneminde cadde ve sokaklarda partilere ait bayrak, flama vb. materyaller asılmayacak ve yapıştırılmayacak.

Sadece parti başkanlıklarının bulunduğu binaların dış cephelerinde ve seçim bürolarının camlarının iç kısmında bu materyaller kullanılacak. Araç giydirmesi yapılarak sesli propaganda yapılmayacak.

Söz konusu araçlar siyasi parti genel başkanlarının yapması halinde mitingleri öncesinde miting alanında bu tür sesli propaganda yapılacak.

Siyasi Partilerce ve adaylarca araçların plakaları kapatılmayacak, söz konusu araçlarda flaşör, çakar vb. şeyler kullanılmayacak.