Belçika'da yaşayan Nevşehirli gurbetçi Gencimiz Turan Balak , Avrupa Türk Demokratlar Birliği UETD Belçika Gençlik Kolları Başkanı Seçildi.

Nevşehirli gurbetçi genç kardeşimiz Turan Balak, Yeni kurulan Avrupa Türk Demokratlar Birliği UETD, Belçika bölgesi Gençlik kolları Başkanlığına seçildi.

UETD Belçika Gençlik Kolları başkanı Turan Balak, UETD Belçika ofisinin açılışını gerçekleştirmiş olmamızın mutluluğunu yaşıyorum dedi.Balak, Brüksel yakınlarındaki Strombeek-Bever beldesindeki Avrupa Türk Demokratlar Birliği (UETD) Brüksel Ofisimizin açılışında bizleri yalnız bırakmayan AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır,UETD Genel Başkanı Süleyman Çelik, UETD Belçika Başkanı Basir Hamarat, Türkiye'nin Brüksel Büyükelçisi Mehmet Hakan Olcay ,AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk ile Gençlik kolları yönetim kurulu üyelerimize sonsuz teşekkür ediyorum. Proğrama son anda Türkiye'ye geri dönüş sebebiyle katılamayan Nevşehir Milletvekilimiz Sayın Av. Ebubekir Gizligider'de bizleri telefonla arayarak Hayırlı olsun dileklerini iletmişlerdir.Kendilerinide sonsuz teşekkürlerimi gönderiyorum.İnşallah Avrupa Türk Demokratlar Birliği (UETD) Brüksel Ofisimiz hayırlı hizmetlere vesile olmasını ve bir çok güzelliklerin kapısı olmasını Cenabı Allahtan niyaz ediyorum.Hayırlı ve uğurlu olsun dedi.

Balak, FİB Haber Merkezimizede teşekkür ederek Bizlerin Avrupadaki gurbetçilerimizin sesi olması adına oldukça önemli bir iş yapıyorsunuz. Bu vesile ile Buradan Tüm Türkiye deki ve Nevşehirdeki hemşehrilerime selam sevgi ve dualarımı gönderiyorum dedi.

UETD Belçika bölgesi Gençlik kolları Başkanı Turan Balak Belçika'dan www.fibhaber.com a yapmış olduğu açıklamasında, Avrupa Türk Demokratlar Birliği UETD'nin Amaçları ve Misyonları hakkında şu bilgileri verdi.

Ana amaç olarak Avrupalı Türklerin siyasal, sosyal ve kültürel gelişimini sağlayarak, bulundukları Ülkelerdeki etkinliklerini artırmaktadır.
UETD’nin iki Önemli gayesi
1. Avrupalı Türklerin sosyal statülerini yükseltmek
2. Siyasi lobi faaliyetleri yapmak şeklinde özetlenebilir.
Avrupa'da hizmet üreten diğer sivil toplum Örgütleriyle birlikte el ele, omuz omuza, gayesine kilitlenerek, bu birliktelik sinerjiyle görevinin şuurunda olarak, hedeflerine hızlı bir şekilde ulaşmaya çalışan, toplumun bir takım ihtiyaçlarını gidermeye çalışır.
Değerlerimiz doğrultusunda kimliğimizi güçlendirmek ve Avrupa değerleri ile bir arada yaşamı desteklemektir. Ayrıca kültürümüzden gelen çok kültürlülük olgusunu Avrupa’ya tanıtmak ve islamafobi’ye karşı etkin çalışma yürütmek, Avrupa'daki varlığımız ve geleceğimiz açısından önem arz etmektedir. UETD, Avrupa’da birlikte yaşam projesine inanmakta ve buna katkı sağlamayı hedeflemektedir.
Temel perspektifimiz
UETD Belgium, hükümetlerdışı, bağımsız, gönüllü bir sivil toplum kuruluşudur.
UETD Belgium, herhangi bir devletin veya politik organizasyonun uzantısı olarak faaliyet göstermeyen, müstakil kuruluştur.
UETD Belgium, temel hak ve özgürlükleri kabullenen, çoğulcu demokratik kültürü ve çağdaş normları benimsemiş, yasal zeminde bireysel ve toplumsal gelişime katkıda bulunmak isteyen herkese ve herkesime açık olarak kamu hizmeti veren bir kuruluştur.
UETD Belgium, çıkar çatışmasını ve bireysel menfaatleri değil, « insan »’ı ve « hizmet »’i merkeze yerleştirerek toplumsal faydayı amaçlayan temel haklara dayalı bir kuruluştur.
UETD Belgium, dürüstlük, fedakarlık, tarafsızlık, hakkaniyet ve adalet gibi ahlaki değerleri önemseyen gönüllü insanların, sosyal dayanışma ve yardımlaşma hedefiyle kurulan sosyal amaçlı bir dernektir.
UETD Belgium, katı ideolojik ve kutuplaşmacı yaklaşımlardan uzak duran, toplumsal konsensus ve toleransı önplanda tutan, ılımlı, dengeli ve kuşatıcı üslubu önemseyen demokratik bir kuruluştur.
UETD Belgium, kendi varlığını başkalarının yokluğuna endeksleyen dışlayıcı bir anlayış yerine, bugüne kadar atılmış her adımı, kazanımı ve birikimi önemli ve değerli bulan bir yaklaşıma sahip olan, bu yüzden de sivil örgütler arasında yıpratıcı bir rekabet yerine, pozitif ilişkinin önemine inanan işbirliğine açık bir dernektir.
UETD Belgium, Avrupa Birliği’ni medeniyetler arası diyalog ve uzlaşmanın zemini olarak evrensel kazanımların geliştirildiği bir değerler projesi olarak görerek destekleyen Avrupalı bir dernektir.
UETD Belgium, Avrupa vatandaşlığı ve Avrupalılık üst kimliğinin önemsenerek geliştirilmesi gerektiğini düşünen Avrupalı bir sivil toplum kuruluşudur.


Bizlerin UETD olarak Misyonumuz ;“Nüfusumuzu nüfuza dönüştürmek, kemiyetimizi keyfiyete dönüştürmek” cümlesinde anlamını bulan misyonumuz, Avrupalı Türklerin yaşadıkları ülkelerde daha müreffeh, topluma daha fazla katkı ve katılım sağlayan, sosyal, siyasal, kültürel ve ekonomik alanda daha fazla yer alan, daha iyi yaşam standardına sahip bireyler haline gelmesine dönük çabalar harcamaktır. UETD’nin misyonunun odağında, “Avrupalı Türkler” ve “Türkiye Avrupa ilişkileri” yer almaktadır.
Avrupa’da beş milyona yakın insanımız var. Bu sayının ciddi bir bölümü akademisyenlerden, öğretim görevlilerinden ve üniversite öğrencilerinden oluşmaktadır. Yüzbinlerce orta öğrenim gören gencimiz ve yüzbinleri bulan müteşebbisimiz, milyarlarca Euro yıllık ciromuz var. Tüm bunlara rağmen gerek Avrupa devletlerinin gerekse Türkiye Cumhuriyeti devletinin yaklaşımındaki yetersizlikten kaynaklanan ciddi bir insan kaynağı ve potansiyel israfı söz konusudur.
Avrıpa Birliği üyesi ülkelerin bazılarının toplam nüfusundan daha fazla, Türkiye kökenli, Avrupa’da yaşayan insanlarımız bulunmaktadır. Yaşlanan Avrupa nüfusu içinde Avrupalı Türklerin ifade ettiği potansiyel her geçen gün daha büyük önem taşımaktadır.

Avrupalı Türkler için iyi bir geleceğin inşasına angaje olmak ve ilgilileri de angaje ederek yönlendirmek, bu yönde projeler üretmek ve çalışmak bizim vazifemizdir. Vizyonu olmayanın ne büyük bir ümidi ne de gerçekleştirmek istediği bir projesi vardır. Görülmyeni görme sanatı olarak vizyonumuz, yarınların dünyasında Avrupalı Türklerin konumunu tasarlamak, geleceğe dönük düşünmek, yönlendirmek ve çalışmalar yapmaktır.

Turan Balak Kimdir:
1987 yılında Nevşehir doğumlu genç gurbetçimiz yurt dışına 2006 yılında evlilik nedeniyle çıktı.Belçika da hala hazırda yaşamını sürdüren Balak aslen Nevşehir ili Gülşehir ilçesi Tuzköy mahallesi nüfusuna kayıtlı olup eşi Gamze Balak ve altı yaşındaki oğlu Enes Gürbüz Balak ile Belçika da yaşamlarını sürdürüyor.  Nevşehirli gurbetçimiz Genç İş Adamı Turan Balak Belçika da Serbest Meslek sahibi...

FİB haber Merkezi olarak değerli hemşehrimiz Turan Balak'ı kutluyor başarılarının devamını diliyoruz.