AK Parti Nevşehir İl Seçim İşleri Başkanı Edip Avşar, TC kimlik numarasını taşıyan, nüfus cüzdanı, resmi dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, avukatlık kimlik belgesi gibi kimliğini tereddütsüz ortaya koyan resimli, resmi nitelikteki bir belge ile oy kullanmak isteyen seçmenin, seçmen bilgi kağıdını ibraz etmesinin zorunlu olmadığını bildirdi.

Avşar,  yaptığı açıklamada, seçmenin, seçmen bilgi kağıdı olmadan oy kullanamayacağına ilişkin yanlış bir bilginin vatandaşlar tarafından sıkça dile getirildiğini belirterek; “TC kimlik numarasını taşıyan, nüfus cüzdanı, resmi dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı gibi belgeler ile oy kullanılabilir, illa ki seçmen bilgi kağıdınız olmasına gerek yoktur” dedi.

Konunun, ilgili mevzuatla düzenlendiğini ifade eden Avşar, "TC kimlik numarasını taşıyan nüfus cüzdanı, resmi dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, avukatlık kimlik belgesi gibi kimliğini tereddütsüz ortaya koyan resimli, resmi nitelikteki bir belge ile oy kullanmak isteyen seçmenin seçmen bilgi kağıdını ibraz etmesi zorunlu değildir. Sadece üzerinde Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası olmayan resimli ve resmi bir kimlik belgesi ibraz eden seçmenin oy kullanabilmesi için bu belgelerin yanında seçmen bilgi kağıdını veya nüfus kayıt örneğini ibraz etmesi şarttır. Yarın yapılacak olan 25. Dönem milletvekilliği genel seçimlerinin Ülkemize, milletimize ve bütün siyasi partilere hayırlar getirmesini temenni ediyorum" değerlendirmesinde bulundu.