AK Parti Nevşehir İl Seçim İşleri Başkanı Av. Muhammed Feyzi Aygün tarafından, 31 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Yerel Seçiminde görev alacak sandık görevlileri ve müşahitler için Ürgüp ilçesi ile Ortahisar beldesinde eğitim programı düzenledi.

Ürgüp Belediyesi Turgut Özal Kültür Merkezinde düzenlenen eğitim proğramına, AK Parti Ürgüp İlçe Başkanı Ali Özer, AK Parti Ürgüp Belediye Başkan Adayı Mehmet Aktürk, AK Parti Ortahisar Belediye Başkan adayı Mustafa Ateş, İl Genel Meclis üyesi adayları ile Belediye meclis üyesi adayları katıldı.

“Sandıklar seçimin namusudur”

 AK Parti Nevşehir İl Başkan Yardımcısı ve AK Parti Nevşehir İl Seçim İşleri Başkanı Av. Muhammed Feyzi Aygün tarafından, Nevşehir'in Ürgüp ilçesi ile Ortahisar beldesinde sandık asil yedek üyeleri ve müşahitlere verilen eğitimde, 31 Mart Yerel seçimlerinde sandık kurullarının oluşumu, seçim mevzuatı, seçim günü ve akşamı yapılacaklar, oy sayım döküm esnasında yapılacak şikayet ve itirazlar ile seçim materyalleri konularında tüm görevliler bilgilendirildi. 

Eğitimde konuşan AK Parti Nevşehir İl Seçim İşleri Başkanı Av. Muhammed Feyzi Aygün, sandık başında görev yapacak olanların seçimin gerçek kahramanları olduğunu vurguladı.

‘Sandıklar seçimin namusudur’ sözüyle seçimin önemine vurgu yapan Aygün, konuşmasında: “31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerin kahramanları sizler olacaksınız. Dolayısıyla bugün ki toplantımız çok önemlidir.  Sandıklar seçimin namusudur. Bu namusu koruma görevi sizlere verildi. Dolayısıyla sizler çok önemli bir görevi üstlenmişsiniz. Lütfen bunun çok ama çok önemseyiniz. Sizler seçimlerin huzur içerisinde güven içerisinde gerçekleşmesine de yardımcı olacaksınız.  Bunun için kurallara dikkat etmelisiniz.  Seçimlerde sorumluluğunuzu bileceksiniz.” ifadelerine yer verdi.

Eğitim, Aygün’ün konuşmasının ardından kural ve kanunlar çerçevesinde neler yapılması gerektiğiyle ilgili katılımcıların bilgilendirilmesinin ardından sona erdi.

Eğitim proğramının ardından açıklamada bulunan AK Parti Nevşehir İl Seçim İşleri Başkanı Av. Muhammed Feyzi Aygün, "Bugün önce Ürgüp, daha sonra Ortahisar'da, Ürgüp Belediye başkan adayımız Mehmet Aktürk, AK Parti ilçe başkanımız Ali Özer, Ürgüp Ortahisar Belediye başkan adayımız Mustafa Ateş’in de katılımıyla sandık eğitimlerimizi gerçekleştirdik. Toplantımızın davamız adına hayırlara vesile olmasını diliyor, toplantımıza katılan bütün dava arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah hem Ürgüp hem Ortahisar'da AK belediyecilik kazanacak. Reise Selam Yola Devam..." dedi.