Türkiye Gençlik Vakfı(TÜGVA) Nevşehir İl Temsilciliği tarafından düzenlenen “Gençlerle Büyük Buluşma” ve işadamları ve sivil toplum kuruluş temsilcileri ile buluşma adı altında iki ayrı etkinliğe katılmak üzere Nevşehir’e gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak,Nevşehir’e 2 müjde verdi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, ilk olarak Nevşehir  Hacıbektaş Veli Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde TÜGVA tarafından organize edilen “Gençlerle Büyük Buluşma” adı altında düzenlenen toplantıya katılmak üzere helikopter ile Nevşehir  Hacıbektaş Veli Üniversitesi’ne gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak burada  Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri; Mustafa Açıkgöz,Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider,Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver ve partililer tarafından karşılandı.
ALBAYRAK,GENÇLERLE BULUŞTU
 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak, daha sonra  Kongre ve Kültür Merkezi’nde gnçler ile bir araya geldi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından Nevşehir  Hacıbektaş Veli Üniversitesi Rektörü Mazhar Dağlı selamlama konuşması yaptıktan sonra toplantı basına kapalı olarak devam etti.
Daha sonra Nevşehir Valiliğine geçen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş ve beraberindeki bir heyet tarafından karşılandı.
Burada Nevşehir Valisi İlhami Aktaş’tan brifing alan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, daha sonra Nevşehir İşadamları ve Sivil toplum kuruluş temsilcileri ile Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen toplantıya katıldı.
 
ALBAYRAK’A SEVGİ SELİ
Toplantı öncesinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’a vatandaşlar büyük sevgi gösterisinde bulundular.
Nevşehir İşadamları ve Sivil Toplum kuruluş temsilcileri buluşması ‘toplantısının açılışında konuşan AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, kısa bir selamlama konuşması yaptı. Tanrıver, Nevşehirlilerin 16 Nisan günü gereğini yerine getireceklerini belirterek, Nevşehir’in ‘EVET’ e hazır olduğuna vurgu yaptı.
Nevşehir Valisi İlhami Aktaş’ da, Nevşehir’i ziyaret etmesinden dolayı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’a teşekkür etti. Aktaş, ‘Bugün burada böyle bir toplantıyı yapabiliyorsak aziz Türk Milleti’nin yanı sıra, 15 Temmuz hain darbe gecesinde milletinin arkasında dimdik ayakta duran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a borçluyuz. Kalkışmanın olduğu o gece ailesini bir kenara bırakarak bu millete önder oldular. “dedi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak,yoğun olan böylesine bir gündem ile Nevşehir’e geldiklerini kabul etmediklerini söyledi ve önümüzdeki süreçte daha geniş bir organize ile Nevşehir’e daha fazla zaman ayıracağını belirtti. Albayrak ‘ Bu ziyaretimizi siz saymayın, önümüzdeki günlerde inşallah daha geniş bir zaman dilimini kapsayan bir ziyarette bulunuruz dedi. “
NEVŞEHİR'DE İKİ İLÇEYE DOĞALGAZ MÜJDESİ
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Nevşehir’e eli boş gelmediğini belirterek, bu yıl sonuna kadar Gülşehir ilçesinin de artık doğalgaz kullanır hale geleceğini söyledi. Albayrak, ayrıca Özel Organize Sanayi Bölgesi, Acıgöl ilçe merkezi ve Acıgöl Organize Sanayi Bölgesinin de doğalgaz kullanımı konusunda gerekli girişimlerin devam ettiği müjdesini verdi. Albayrak’ın bu açıklamaları salonda alkışlarla karşılandı.
Daha sonra basına kapalı olarak devam eden toplantının bitiminde Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver,Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’a Avanos el sanatları ürünü olan ve üzerinde nazar ağacı motifi bulunan çini tabak takdim etti.


Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Albayrak Nevşehir’de
Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Albayrak Nevşehir’de
Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Albayrak Nevşehir’de