Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “Nevşehir İş Dünyası ile Buluşma” programının yanı sıra çeşitli ziyaret ve temaslarda ve ziyaretlerde bulunmak üzere Nevşehir'e geldi. Sabah saatlerinde Kayseri proğramının ardından Nevşehir'e geçen Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak,    Ahiler Kalkınma Ajansı Merkez Binası’nda düzenlenen Nevşehir İş Dünyası Buluşmaları Toplantısı’na katıldı.

Proğrama, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yanı sıra Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Yücel Menekşe, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Arif Parmaksız, Nevşehir TicaretBorsası Başkanı İbrahim Salaş ve davetliler katıldı.

Albayrak, Nevşehir'de iş dünyası temsilcileriyle buluştu.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “Adım Adım Ekonomi – İş Dünyası Buluşmaları” programı kapsamında Nevşehir’deki iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi.

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası (NTSO) Başkanı M. Arif Parmaksız toplanda yaptığı konuşmada iş dünyasının beklenlerini Bakan Albayrak’a aktardı.

Toplantının açılışında konuşan NTSO Başkanı M. Arif Parmaksız, “Sayın bakanımızın iş camiamızı onurlandırmasından dolayı kendisine şükranlarımızı ifade etmek isyorum. Özellikle ekonomimizdeki yavaşlamanın açılması konusunda Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Bakanımızın çok üstün gayretleri var. İş camiamızın sayın bakanımıza ileği konuların hızlı şekilde anında karar verilerek proaktif şekilde çözülmesi ve camiamızın tekrar eski günlerine kavuşması için yapğı çalışmalar nedeniyle kendisine şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Parmaksız'dan sonra kürsüye geçen Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak yaptığı konuşmasında, "Türkiye için Değişim Başlıyor" diyerek, başlatılan iş dünyası buluşmalarında Kapadokya'nın eşsiz güzelliklere sahip şehri Nevşehir'de bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti hatırlattı ve güzel ev sahipliği için herkese teşekkür etti.

Bakan Albayrak, Nevşehir'de altyapı, karayolları, DSİ sulama altyapısı ve Organize Sanayi Bölgesi noktasında yatırımların yapılacağı müjdesini vererek, "Özellikle Nevşehir anlamında altyapı, karayolları noktasında, DSİ sulama altyapısı anlamında, organize sanayi bölgeleri noktasında, çok önemli adımları çok kısa sürede atacağız. Bakanlığımız ile bu konuda hızlı adımlar atacağız. ” diye konuştu.

Konuşmasının devamında ekonomik gelişmelere de yer veren Bakan Albayrak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülkemize karşı başlatılan girişimlerin son halkası olan ekonomik saldırılara karşı güçlü bir refleks ortaya koyduk. Malumunuz Türkiye'yi terör örgütleriyle devletin içinde yapılanmış sinsi bir yapıyla, darbe girişimleriyle durduramayanlar son dönemde biliyorsunuz ekonomimizi hedef alan adımlar attı. Bunu biz ifade etmek. Tehditlerin, şantajların, yaptırımların ardı arkası kesilmeden sayısız şeyleri görmeye başladık. Öyle değil mi? Gazeteler, televizyonlar, dünya medyası. Ne için tehdit, ne için şantaj, ne için Türkiye'yi bu manada köşeye sıkıştırmak? Şahit olduk. Bir tanesi Suriye süreci, operasyonla. Türkiye, Suriye'ye niye operasyon düzenledi? Bunları yaşıyoruz. Öyle değil mi? Terörü ve ülkenin bekasını tehdit eden tüm unsurları kaynağında bitirme noktasında Türkiye çok kararlı bir duruş sergiledi ve elhamdülillah milletimizin desteğiyle, Cumhurbaşkanımızın liderliği ile bunların her birini teker teker savuşturduk." 

Albayrak, "Yaşanan süreçlerin ekonomimize verdiği etkileri teker teker ortadan kaldırmaya başladık. Ve dedik ki, 6 yıldır bize bu saldırılarla çok ciddi bir zaman kaybettirdiler. Bunu net görmemiz lazım. Çünkü, Türkiye 6 yıldır resmi fiili savaşta. 2013 Haziran'ındaki Gezi süreciyle başlayan, 3 tane ağaç, 5 tane ağaç, mesele ağaç değilmiş değil mi? Anladık sonra. 17-25 Aralık sonrasındaki darbe girişimi, 15 Temmuz, FETÖ, PKK, PYD, YPG... Her gün isim değiştirerek farklı üniforma ve buraya böyle arma dikerek oluşturulmaya çalışılan terör koridoru ve devlet yapısı üzerinden Türkiye'ye yönelik tehditler. Bütün bu 6 yıllık süreçte Türkiye'nin büyük ve güçlü Türkiye idealinden uzaklaşması için çok yoğun bir operasyona maruz kaldık."

"Şimdi bu manada özellikle bir çok açıdan olduğu gibi bu açıdan Türkiye artık yeni bir değişim hamlesi başlatarak yeniden o büyük ve güçlü Türkiye hedeflerine kararlılıkla ilerleyelim. Kaybettiğimiz zamanı daha da hızlı koşarak kazanalım. İşte o yüzden il il gezerek iş dünyamızla daha yakın hem hal olarak, sorunları kaynağında çözümleri, geri dönüşümü nasıl olacak anlatmamız lazım."

Toplantı, konuşmanın ardından basına kapalı olarak bir süre daha devam etti. 

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, son bölümde kendisine yöneltilen soruları cevapladı.