Hükümeti temsilen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in katıldığı kutlamalara Bangledeş Büyükelçisini TBMM i temsilen AK Parti Nevşehir Milletvekili ve Türkiye-Bangledeş Dostluk Grubu Başkanı Av.Ebubekir Gizligider yer aldılar.
Bangladeş Cumhurbaşkanı Zillur Rahman’ın,geçtiğimiz hafta  Singapur'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmesi nedeniyle Büyükelçiye taziyede bulundular.



Güney Asya ülkesi Bangladeş'te bağımsızlık günü törenlerle kutlandı.


 
Bangladeş'in bağımsızlık günü kutlamaları dolayısıyla, başkent Dakka ile diğer kentlerde törenler düzenlendi.
 
Başkentteki Bangabondhu Stadyumunda düzenlenen törene devlet erkanı ve vatandaşlar katıldı. Meydanlar ve caddelerde toplanan kalabalıklar bayramı coşkulu şekilde kutladı. Kamu kuruluşları ile cadde ve meydanlar bayraklarla donatıldı.
 
Bayram dolayısıyla ülkede müzeler ve diğer tarihi mekanları halk ücretsiz olarak gezdi. Lalbagh Kale Müzesi ve bahçesinde çok sayıda Bangladeşli gün boyu aileleriyle dinlendi.
 
Bangladeş, Pakistan'a karşı bağımsızlık mücadelesine 26 Mart 1971'de başlamış ve 16 Aralık 1971'de bağımsızlığını ilan etmişti. Ülkede 26 Mart bağımsızlık günü, 16 Aralık ise Zafer Bayramı olarak kutlanıyor.