Ak Parti Nevşehir Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Ebubekir GİZLİGİDER, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'ın Nevşehir'e davet etti.
AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, Türkiye'nin 2018 yılı büyüme hedefi ve ekonomisi hakkında değerlendirmelerde bulundu. İşte Gizligider'in o açıklaması;

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonda devam ettiğimiz 2018 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu kapsamında Kalkınma Bakanlığımızın bütçesine dair değerlendirmelerde bulunduk.

Coğrafyamızda son dönemde yaşanan gelişmelerin ülkemizin ekonomisine ve kalkınmamıza yaptığı etkilerden bahsederken, yaşanan türlü gelişmelere, ülkemizde yaşanan darbe girişimi gibi olaylara rağmen Türkiye’nin %5,5 oranında kaydederek başarılı bir süreç geçirdiğini dile getirdik.

Kalkınma Bakanımıza ilimizin Konya Ovası Projesine dahil edilmesi nedeniyle Nevşehir’liler adına teşekkür ederken, bu tür projelerin küçük dokunuşlarla bölgemize ciddi anlamda katkı sağlayacağını, verimli topraklarda sanayi yatırımı yapılırken, orta Anadolu gibi verim açısından daha zayıf topraklarda tarım yapmanın zorluğunu anlattık. Bu bağlamda yerli otomobil için şehrimizin de talip olduğunu, bu yatırımın sanayiye doymuş şehirler yerine bölgemizde yapılmasının yapacağı katkıdan bahsettik. 

Bölgemizde ve ülke genelinde şehirlerimizin farklı özellikleri olduğunu ve bu özelliklere hitap edecek Sektörel Ajans uygulamasından bahsederek, ilimizde turizm, komşu illerimizde tarım veya sanayi amaçlı ajansların kurulmasının ülke ekonomimize sağlayacağı katkıyı dile getirdik ve Kalkınma Bakanımız Sn. Lütfi ELVAN’ı Nevşehir’de yapımı tamamlanan Ahiler Kalkınma Ajansının yeni hizmet binasının açılışına davet ettik. dedi.