Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Nevşehir Belediyesi  ile Nevşehir Külliyesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği  işbirliği halinde yapımı devam eden  Nevşehir Külliyesi’ni ziyaret ederek, buradaki çalışmalara ilişkin olarak Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’den bilgiler aldı.

11. Kalkınma Planı İç Anadolu Bölgesi İstişare toplantısı için Nevşehir'de bulunan Kalkınma Bakanı ve Mersin Milletvekili Lütfü Elvan, İnşası devam eden Nevşehir Külliyesi'nde incelemelerde bulundu.

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar ve diğer protokol mensuplarının da  hazır bulunduğu ziyarette Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Belediyesi’nin öncülüğünde  yapımı devam eden Nevşehir Külliyesi’ne ilişkin Kalkınma Bakanı Elvan’a bilgiler aktardı.

Belediye Başkanı Hasan Ünver,  Nevşehir Külliyesinin Selçuklu ve Osmanlı dönemlerindeki mimarı özelliklerin yansıtıldığı belirtti. Ünver, Nevşehir Külliyesinin 3 kattan oluşan ve açık ve kapalı mekanlarıyla 11 bin 500 kişinin aynı anda ibadet edebileceği Camii, Gasilhane, Gusülhane, Morg, Kadın ve Erkek Taziye Evi, 500 kişilik Konferans Salonu, Alimler misafirhanesi, Kütüphane, Sağlık Merkezi ile dini eğitimlerin gerçekleştirileceği çeşitli sosyal donatılarıyla müstesna bir merkez görünümü kazanacağını ifade etti. 
Böyle bir yapının Nevşehir’e önemli bir değer katacağını kaydeden Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, böylesine ihtişamlı bir yapıyı şehre kazandırılmasında emekleri geçen herkese teşekkür etti.

Bakan Elvan ve beraberindekiler daha sonra yapımı Nevşehir Belediyesi tarafından sürdürülen Spor Kondisyon Merkezi, yürüyüş, bisiklet parkuru ve köprü inşaatında incelemelerde bulundu.