Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı sayın Fikri IŞIK çeşitli incelemelerde bulunmak üzere ilimizi ziyaret etti. Bakan Fikri IŞIK, Nevşehir Valisi Mehmet CEYLAN'ı da makamında ziyaret ederek Nevşehir'de gerçekleştirilen yatırımlarla ilgili olarak brifing aldı.
 
    Bakan IŞIK, Vali Ceylan'ı ziyaretinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayarak yerli otomobil üretimine ilişkin çalışmalar hakkında bilgiler verdi.  Ziyaretin sonunda Vali CEYLAN, Bakan IŞIK'a Avanos toprağından yapılma Hitit amforası hediye etti.
 
    Bakan IŞIK daha sonra Belediye başkanı Hasan ÜNVER'i ziyaret etmek ve ardından Nevşehirli sanayici ve iş adamları ile değerlendirme toplantısı gerçekleştirmek üzere Valilikten ayrıldı.


AK Parti Nevşehir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Ekim ayı il danışma meclisi toplantısı için ilimiz Nevşehir'e gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen Ak Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı'ndaki konuşmasında, Türkiye'nin sistematik olarak karıştırılmak istendiğini söyledi.

Muhalefetin her şeyi eleştirmek ve aklına her  söylemek anlamında olmadığını söyleyen Işık, "Şu anda Kılıçdaroğlu'nun ağzından çıkanı kulağı duymuyor, ne söylediğinin farkında değil. Ben onu naklen maç yayınındaki yorumculara benzetiyorum. Her pozisyona atlıyor ve yorum yapıyor. Sonra üç pozisyon önceki yorumla çelişiyor. Söylendiği zaman da 'Benim hocam dün dündür bugün bugündür demişti' diyor" dedi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık konuşmasında, "Düne kadar ana muhalefet partisi genel başkanının yerini ve ismini bile bilmediği bir yerden dolayı ülkeye bir operasyon çekilmek istendi. İşin vahameti şurada; Siz bir hafta önce Türkiye Cumhuriyetinin dışarıya asker gönderme ve kabul etme ile ilgili tezkeresine 'hayır' diyorsunuz, ondan sonra da diyorsunuz ki Kobani'ye özel tezkere çıkaralım. Kobani'ye özel tezkere çıkarmak senin neyine, ne menfaatin var?"

Türkiye'nin en önemli meselesinin muhalefet boşluğu olduğunu söyleyen Işık, "Güçlü muhalefetin olduğu demokrasilerde iktidarlar daha da zinde olur. Ama ülkemizde ana muhalefet partisi boşluğu ile karşı karşıyayız. Ümit ederim CHP kendi iç değerlendirmesini yapar ve gerçekten ülke çıkarları için milli çıkarlar için siyaseti ikinci plana atan bir yaklaşımı benimseyen kadroları iş başına getirir. Ülkesi için proje üreten, iktidara alternatif bir yapılanmayı kendi içerisinde oluşturur. Yoksa, görüyorsunuz muhalefet yok diye herkes muhalefet partisi kurmaya çalışıyor." dedi

AK Parti Nevşehir Ekim ayı il danışma meclisi toplantısına Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Fikri Işık, Nevşehir Milletvekilleri Av. Murat Göktürk, Av. Ebubekir Gizligider Koordinatör Milletvekili Yaşar Karayel İl Başkanı Av. Mehmet Ali Tanrıver,Nevşehir Belediye başkanı Hasan Ünver Merkez ilçe Başkanı Salih Açıkgöz, Gençlik Kolları başkanı Av. Mustafa Rauf Yanar, çok sayıda belediye başkanları ve teşkilatların katılımlarıyla gerçekleşti.