Temel atma töreni için Nevşehir Gençlik hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Kompleksine gelen Bakanımızı sporcular “Suat Abi Hoş geldin” yazılı pankartlarla karşıladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın ardından Nevşehir Valisi Adurrahman Savaş  yaptığı konuşmada , bu kadar yüksek miktardaki bir yatırımın Nevşehir’e ilk defa yapıldığını dile getirdi ve Gazi Stadının yerine Nevşehir’e yakışan daha modern bir stadın yapılması gerektiğini de vurguladı.

Temel atma törenine katılan Gençlik ve Spor Bakanı Suat KILIÇ yaptığı konuşmada, şu anda Türkiye genelinde 30 ilde kapalı yüzme havuzu yapımı için çalışmaların başladığını söyledi. 2 yıl içerisinde Türkiye'nin tüm illerinin kapalı yüzme havuzuna kavuşacağını kaydeden Bakanımız, "Biz istiyoruz ki gençlerimiz 4 mevsim yüzebilsinler, yüzmeyi öğrensinler. Onun için şu anda 30 ilde temel atıyoruz ve bu inşaatlar kısa sürede tamamlanarak gençlerin 7 gün 24 saat yararlanabileceği bir tesis haline gelecek"dedi.

Konuşmalarının ardından Gençlik ve Spor Bakanı Suat KILIÇ Nevşehir Valisi Abdurrahman ŞAVAŞ ile birlikte yüzme havuzunun temelini attılar.