• Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Taner Yıldız, BlokBims'te Güneş Paneli Tesisi Açılışını Yaptı‏..

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Taner YILDIZ, Nevşehir Valisi Sayın Mehmet CEYLAN, Nevşehir Milletvekilleri Sayın Ahmet Erdal FERALAN, Sayın Murat GÖKTÜRK, Sayın Ebubekir GİZLİGİDER, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan ÜNVER, Nevşehir AKP İl Başkanı Kazım Sunar, Nevşehir Garnizon Komutanı Albay Dursun Ertuğrul, Ahiler Kalkınma Ajansı Genel sekreteri Mehmet Fatih YILDIZ, NTSO Meclis Başkanı Seyit İNCE ve birçok işadamı ile Nevşehir fabrikamızda Ahiler Kalkınma Ajansı destekli Güneş Paneli Tesislerinin açılış törenlerine katıldı. 

  Bakan Yıldız, açılışta yaptığı konuşmada, tesisin kurduğu 300 kilovatlık santralle elektrik ihtiyacının yüzde 15'ini güneş enerjisinden karşılayacağını belirterek, "Biz iktidara geldiğimizde, 11 yıl önce, rüzgar ve güneş enerjisi santrallerinde toplam kurulu gücümüz 17 megavattı. Çok sembolikti, hemen hemen yok denecek kadardı. Şu anda 3 bin megavatlık rüzgar santralimiz var. Bunun anlamı şu; eğer biz bu santralleri kurmamış olsaydık, 2013 yılı içinde toplam 600 milyon dolarlık, hemen hemen 1,5 katrilyon liralık dışarıdan daha fazla doğalgaz ithal edecektik. Faydayı görüyor musunuz? Bu tür santraller özelikle Nevşehir ve Niğde gibi tarımsal sulama yapılan yerlerde çok daha önemli" diye konuştu. 

  "11 yılda 32 bin 500 megavatlık santral yaptık" 

  Güneş enerjisi panelleri ve rüzgar enerjisi santrallerinin kimseye zararı olmadığını dile getiren Yıldız, şunları kaydetti:
"Birisi kalkıyor 'Nükleer enerji santralini buraya kurmayın, Türkiye'de bunlar patlar, kömür zaten isli, paslı, kuramazsınız, doğalgaz, rüzgar, kuşları engelliyor, öldürüyor. Güneş panelleri tarımsal sulama alanlarını, tarım arazilerini azaltıyor' diyor. 'Peki ne yapacağız?' diye sorduğumda ise 'Ben o kısmını bilmem' diyor ama biz omuzlarımızda bu sorumluluğu hissediyor ve Türkiye'nin büyümesine, gelişmesine, ilerlemesine katkı konulacaksa onu enerji sektörünün büyümesiyle yapabileceğimize inanıyoruz. Türkiye'de ilk santral 1902 yılında kurulmuştur. 2002 yılına kadar geçen 100 yıl içinde toplam 31 bin 500 metre kilovatlık santral kuruldu. Kamu ve özel sektör de buna dahil ama son 11 yılda 32 bin 500 megavatlık santral yaptık. Yani 100 yıldan daha fazlasını Türkiye'de son 11 yılda gerçekleştirdik. Yalnızca güneş panelleri, rüzgar ve su kaynaklarımızla alakalı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımız bünyesinde bir genel müdürlük kuruldu. 2023 yılı hedefimiz buradaki yatırım gibi tam 10 bin tane güneş enerji panelli tesis kurmak."

  Konuşmasının ardından güneş paneli tesisinin açılışını yapan Yıldız, daha sonra fabrikamız bünyesinde bulunan güneş paneli tesisini gezerek Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Musa Ertaş'tan bilgi aldı. Öğle yemeğini fabrikamız bünyesindeki sosyal tesiste yedikten sonra Sayın Musa Ertaş ve Yönetim kurulu Üyemiz Sayın Mustafa Ertaş tarafınan Bakan Yıldız'a açılışımıza katılımlarından dolayı Kapadokya Hitit Motifli bir tablo hediye edilerek fabrikamızdan ayrıldı.


Konuşmasının ardından güneş enerjisi santralinin açılışını yapan Yıldız, daha sonra Blok Bims AŞ fabrika bünyesinde güneş enerji paneli ünitesini gezerek Blok Bims AŞ Yönetim Kurulu başkanı Musa Ertaş tan bilgi aldı.Öğle yemeğini Blok Bims AŞ fabrikasında yedikten sonra Sayın Musa Ertaş ve Yönetim kurulu üyesi Mustafa Ertaş tarafınan Bakan Yıldız a günün anısına Kapadokya Hitit motifli bir tablo hediye edildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, daha sonra Gülşehir ilçesine geçerek, partisinin seçim bürosunun açılışına katıldı, vatandaşlara hitap etti...