Nevşehir Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay, bugün sabah saatlerinde meydana gelen balon kazasında yaralanan Çinli 18 turistin genel sağlık durumunun iyi olduğunu, şu an itibariyle 6’sının da taburcu edildiğini söyledi.

Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay yaptığı açıklamada, “Bugün sabah saat 06.00-06.30 sıralarında balonun sert iniş yapması sonrasında yaralanmalı kaza meydana geldi. Balon Çinli misafirlerden oluşuyor. 18’i hafif yaralı olarak hastanelere sevk edildi. Kontrolleri ve muayeneleri yapıldı. Şu an itibariyle 6’sı taburcu edildi. Yaralıların genel durumu çok iyi, hafif yaraları var. Gerekli tüm müdahaleler yapıldı, taburcu olmaları bekleniyor.” dedi. 

Olayın, havanın rüzgarlı olması sebebiyle sert iniş yapılınca sepetin devrilmesiyle meydana geldiğini anlatan Ünlübay, “Ciddi, büyük hasarlara yol açan bir kaza değil. Bir çıkık vakası var. O da ameliyathanede redükte edilecek, ama ameliyata alınacak bir hastamız yok.” dedi.

Göreme beldesinden bugün sabah saat 06.30 sıralarında pilot Abdullah Koyuer yönetiminde havalanan sıcak hava balonu, Ortahisar- Mustafapaşa beldeleri arasındaki Üzengi vadisinde, ters rüzgar nedeniyle sert bir iniş yapınca balona gaz veren hortum alev aldı. Kaza sonrasında hastanelere kaldırılan turistlerde genel olarak birinci derece yanık ve kafa travması olduğu öğrenildi. Hastaneye kaldırılan pilot Abdullah Koyuer’in ise kollarında yanıkların olduğu belirtildi.
CİHAN