Başbakanımız Sayın Binali YILDIRIM ile birlikte 3 gün süren Bangladeş programına katılan Ak Parti Nevşehir Milletvekili ve TBMM Bangladeş Dostluk Grubu Başkanı Ebubekir GİZLİGİDER ülkemize döndü.

Başbakanımız Binali YILDIRIM’a program süresince GİZLİGİDER ile birlikte Başbakan Yardımcısı Bekir BOZDAĞ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül SAYAN KAYA, Genel Başkan Yardımcısı Ravza KAVAKCI KAN, Diyanet İşleri Başkanı Ali ERBAŞ, AFAD Başkanı Mehmet GÜLLÜOĞLU, Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem KINIK,  TRT Genel Müdürü İbrahim EREN ve KOSGEB Başkanı Cevahir UZKURT, TSE Başkanı Sebahattin ÖZTÜRK eşlik etti.

Program ile ilgili açıklama yapan GİZLİGİDER Türkiye’nin Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN başkanlığında İslam dünyasının umudu olarak dünyadaki tüm mazlumlara el uzatan tek ülke olduğunu belirtirken TİKA, AFAD ve TÜRK KIZILAYI gibi kurumlarımız marifetiyle Bangladeş’e sığınan Arakan’lı Müslüman kardeşlerimize yardım faaliyetlerinin devam edeceğini söyledi. GİZLİGİDER açıklamasında şu sözlere yer verdi;

‘Başbakanımız Sayın Binali YILDIRIM ile birlikte 3 gün süren ve yoğun temaslar gerçekleştirdiğimiz Bangladeş programını noktaladık ve ülkemize döndük. Bangladeş’in başkenti Dakka’da Başbakanımızın Bangladeş Başbakanı Şeyh HASİNA ile olan görüşmesine ve iki ülke kurumları arasında imzalanan anlaşmalara eşlik ettik. TİKA tarafından yaptırılan Kemoterapi Merkezinde incelemelerde bulunduk ve yeni yapılacak olan Türk Büyükelçiliği binamızın temel atma merasimine katıldık. Dakka programı sonrası Müslüman kardeşlerimizin bulunduğu Cox’s Bazar bölgesine geçtik ve Myanmar zulmünden kaçan Rohingya Müslümanları ile bir araya geldik. Sayın Başbakanımızla birlikte yemek dağıtımı gerçekleştirdik ve kurumlarımız tarafından yapılan yardım faaliyetlerini inceledik. Ülkemizin kuracağı yeni kamp yeri hakkında görüşmeler yaparken, Müslüman Arakan’lıların Sayın Başbakanımıza ve Türkiye’ye olan ilgisine şahit olduk. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın başkanlığında, Başbakanımız Sayın Binali YILDIRIM ile birlikte dünyanın her bölgesinde mazlumlara el uzatan ve islam dünyasının tek umudu olan Türkiye’nin Müslüman kardeşlerimizin yaşadığı zulmün sona ermesi için uluslararası arenada mücadelesi artarak devam edecektir. Bangladeş programı sonrasında Nahçıvan Özerk Cumhuriyetine geçerek Haydar Aliyev Abidesini ziyaret ettik ve Sayın Başbakanımız’ın Nahçıvan Ali Meclis Başkanı Vasıf TALİBOV ile gerçekleştirdiği görüşmeye eşlik ettik’ diye konuştu.