7 Haziran 2015 Pazar günü gerçekleştirilecek 25. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri öncesinde çıktığı yurt turunda Nevşehir’i ziyaret eden ve partisinde düzenlenen mitinge katılan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu vatandaşlar , büyük sevgi gösterileri ile karşıladı.
Bugün ilk olarak Karaman’da düzenlenen mitinge katılan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu Nevşehir’e taşıyan helikopterin miting alanında görülmesi ile başlayan vatandaşların  coşkusu, Başbakan Davutoğlu’nun mitingin yapılacağı Türk Telekom İl Müdürlüğü önündeki alana gelişi ile birlikte daha da arttı.

Enerji  ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı  Lütfi Elvan’ın da katıldığı miting de AK Parti Nevşehir Milletvekili Ahmet Erdal Feralan, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri ve Milletvekili adayları  Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider ile AK Parti Nevşehir Milletvekili adayı Mustafa Açıkgöz, miting alanında vatandaşları selamladı.

AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın miting öncesinde vatandaşlara hitaben yaptığı selamlama konuşmasının ardından büyük sevgi gösterileri arasında platforma Başbakan Ahmet Davutoğlu eşi Sare Davutoğlu ile birlikte çıkarak vatandaşları selamladı.

Konuşmasına Nevşehir'in yetiştirdiği büyük insanlara ve ilçelerine selam göndererek başlayan Davutoğlu, "Size olan muhabbetimiz Ihlara Vadisi kadar derin, Hasan Dağı kadar, Erciyes kadar yücedir" değerlendirmesinde bulundu.
 
Nevşehir'in tarihi boyunca bugüne kadar iki sadrazam ve bir başbakan yetiştirdiğini hatırlatan Davutoğlu, Nevşehir’in toprağında devlet irfanı, adabı olduğuna vurgu yaptı.
 
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu  bugün  Nevşehir'de 43. mitingi gerçekleştirdiğinin altını çizerek, "Aramızdaki fark bu. Biz 81 vilayeti kucaklamak için yola çıktık. Ama onlar, muhalefet partileri, bir kısmı sadece Doğu’da, Güneydoğu’ da var, buralara zor gelir. Bir kısmı buralara gelir, konuşur, milliyetçilik taslar ama ülkenin her vilayetine gitme cesareti gösteremez. Bir kısmı ise sadece sahillerde konuşur. Ama biz Hacı Bektaş'ın yolcuları, biz Hoca Ahmed Yesevi'nin torunları, biz Yunus Emre'nin torunları Türkiye'nin her yerinde vardık, her yerinde varız, her yerinde var olacağız" şeklinde konuştu.
 
 
7 Haziran seçimlerinin tarihi bir seçim olduğunu kaydeden Davutoğlu, "7 Haziran seçimleri, bütün milleti birleştiren, Türkiye'nin her yerinde siyaset yapan, her yerinde vatandaşları ile buluşan AK Parti ile Türkiye'yi etnik veya mezhebi temelde farklı kimliklerle görenlerin arasındaki seçimdir" dedi.
"Ey Nevşehir, Hasan Dağı, Erciyes gibi dik Nevşehir, milli birliği, beraberliği savunacak mıyız? Bu al bayrağı her yerde dalgalandıracak mıyız? Hakkari'de de Edirne'de de,  Ağrı’da da Muğla'da da aynı al bayrağımızı  dalgalandıracak mıyız?" diye soran Davutoğlu, alandakilerden "Evet" cevabı gelmesi üzerine, "Çünkü bizim için her yer Türkiye" ifadesini kullandı.
 
Alanda bulunan ve AK Parti Gençlik Kolları tarafından hazırlanan pankarttaki "Elimize Kalem, dilimize güzel sözler yakışır. Ahmet Hoca'nın talebeleriyiz, bize ancak iyilikte yarışmak yakışır" yazısına işaret eden Davutoğlu, teşekkür etti.
 
Karaman mitingindeki konuşmasında HDP binalarındaki patlamaya değindiğini hatırlatan Davutoğlu, daha sonra şunları kaydetti; "Karaman'da biz bu saldırıyı açıkça kınamışken ve telin etmişken, İçişleri Bakanımıza saldırıyı kim yapmışsa, sorumlularını bulun talimatı vermişken, HDP'den, MHP'den gelen bazı açıklamalar saldırılar üzerinden AK Parti'ye saldırmaya dönük bir tavır. Buradan bir kez daha, AK Parti Genel Başkanı olarak söylüyorum; hiçbir AK Parti'li herhangi bir gerginliğin parçası olmadı, olmayacak. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak söylüyorum; bu tür şiddet kullananlar, provokasyonlar yapan kimse takip edeceğiz, sorumlularını yakalayacağız. Ama bunun üzerinden mağduriyet edebiyatı ve arkasından AK Parti'ye kimse suç yüklemeye kalkmasın. Her zaman bizim başımız dik oldu. Biz barış yolcularıyız, demokrasi yolcularıyız. Bu topraklarda hiçbir zaman gerginliğin tarafı olmadıklarını ve olmayacaklarını vurgulayan Davutoğlu, "Kendileri terörden ve şiddetten beslenenler suçu veya sorumluluğu başkalarına atmaya kalkmasın. Biz hiçbir zaman, hiçbir partiye dönük herhangi bir saldırıda bulunanlara karşı en şiddetli cevabı verme konusunda kararlılığımızdan vazgeçmedik" diye konuştu.
 
ESKİ TÜRKİYE KALINTILARI BUNLAR

Başbakan Davutoğlu, mitingdeki konuşmasını daha sonra şöyle sürdürdü;  “Bunlar bir araya gelerek AK Parti'yi durdurmaya çalışıyorlar. CHP, HDP ile paslaşıyor. Ben bunlara CHDP diyorum. Diğer tarafta MHP 2002'de iktidardayken Bahçeli Başbakan Yardımcısıyken  koltuğu bırakıp gitmedi mi? O da eski Türkiye alışkanlıklarına dönmek istiyor. Dördü ETP olur Eski Türkiye Partisi. Eski Türkiye ne demek 90'lı yıllarda koalisyon demek. Kılıçdaroğlu 'İktidar olursak Kemal Derviş'i bakan yapacağım' diyor. Eski Türkiye bunlar. Eski Türkiye kalıntıları bunlar .Nevşehirliler bu fırsatçılara karşı üç kardeşimizi omuz omuza gönderelim. Maçın ikinci yarısı başladığına göre,  bu sefer de 3-0 yapmak Nevşehir'e yakışır.2002’den beri 12 yıl içinde durmadık çalıştık ve Türkiye Cumhuriyeti kendi helikopterini yapıyor. Milliyetçilik lafla olmaz, milletin itibarını korumakla, devletin itibarını korumakla olur. Kendi tüfeğimizi yapıyoruz, kendi tankımızı yapıyoruz. Bu itibarlı ülkeyi 2023'te öyle bir teknolojik seviyeye ulaştıracağız ki gök yüzünde milli savaş uçağı uçacak. 12 yılda 737 hastane yaptık. 189 adalet sarayı yaptık. 117 yeni üniversite açtık. Onlar milliyetçilik taslar ama devletin onurunu AK Parti korur. Geçmişte çok acı yıllar yaşadık. 70'li yıllarda çok büyük kayıplar verdik. O günlere yeniden dönmek isteyenler olabilir ,  biz 78 milyonun kardeşliğine inanıyoruz. Bu ülkede etnik ve mezhebi farklılık yapan olursa onların karşısında dimdik duracağız. 7 haziran seçimleri önemli, 7 haziran seçimlerinde milli birliği ve ekonomik kalkınmayı sürdürmek için, istikrar için AK Parti deyin. Oyunuza sahip çıkın, Yeni Türkiye’ye sahip çıkın. Hepsine demokrasi sillesi vurun. ”dedi.
 

Nevşehir’lilerden kendisini de Nevşehir’in 4. Milletvekili olarak değerlendirmelerini isteyen Başbakan Davutoğlu; “ Siz bize 3 vekil verin 4. Milletvekiliniz bizzat benim. Şimdi birileri hevesleniyor, bir hisse  kapabilir miyim,. Onlara bu şansı vermeyin, sonucu 3- 0 yapalım, maçın ikinci yarısı başladığı gibi, bu yarıda da 3-0  yapmak Nevşehir’e yakışır. Elinizi vicdanınıza koyun , 2002 Türkiye’si  ile 2015 Türkiye’sini karşılaştırın. Sayın Bahçeli’nin başbakan yardımcısı olduğu dönem ile karşılaştırın bugünü. Bu onurlu millet , IMF ye niye boyun eğdirildi. 2002 de borç dilenmiyor muyduk IMF’den ?   2013 onların yaptığı borcu sonuna kadar kim ödedi. Allah’a şükürler olsun  İMF ye borç verir hale geldik mi, milli onuru kim korudu ?, Devletin onurunu kim korudu, ? Onun için onlar konuşur AK Parti yapar. 2002 de terörle mücadele için o şerefli Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kendisinde helikopter olmadığı için yıllarca helikopter  bekliyorlardı. Sonra da gelen helikopterleri İsrail’e gidip tamir  ettiriyorduk. Ama o Türkiye’den şimdi helikopterini yapan Türkiye’ye ulaşıldı. İki hafta önce Bitlis’den Muş’a uçuyorduk Van Gölü’ nün üzerinde Başbakanı  korumak üzere iki ATAK helikopteri uçuyordu Artık Türk Milleti olarak kendi tankımızı, tüfeğimizi yapıyoruz.  

 DAVUTOĞLU’NDAN HIZLI TREN MÜJDESİ

Kendisi açısından da ciddi bir vizyon projesi olarak değerlendirdiği hızlı tren projesinin 2016 yılından itibaren hayata geçirilmeye başlatılmasının planlandığını aktaran Davutoğlu ; “Antalya’dan  Nevşehir’imize en önemli vizyon projemizdir Hızlı tren. Benim için şahsi takip ettiğim onur.  Antalya, Konya ,Aksaray, Nevşehir ve Kayseri’yi de kapsayacak Hızlı Tren yapıyoruz. Benim için Konya doğduğum, ruhumun dokunduğu şehir ile hemşehrisi olmaktan gurur duyduğum Nevşehir birbirine hızlı tren ile buluşacak. 2016 de projeyi yapım aşamasına getiriyoruz. İnşaallah  2019 da hızlı tren ile gelip seçim kampanyası yapacağız. Artık Türkiye Kara Tren döneminden Yüksek Hızlı Tren teknolojisi ile buluşuyor. MHP’ de  2001 yılında Ulaştırma Bakanı olarak görev yapan arkadaşa gazeteciler  Türkiye hızlı trene kavuşur mu diye bir soru soruyorlar. Sayın Bakan “ Değil biz ve çocuklarımız   torunlarımız bile zor görür.” diye cevap veriyor. Onlar hayal bile edemedi ama AK Parti yaptı. Aramızdaki fark bu. Onların dünyasında 2023, 2053,2071 çok uzak. Ama bizim için Hasan Dağı’nın üzerinden doğan güneş kadar yakın. Türkiye,  inşallah 2023 yılında dünyanın ilk 10, 2053 yılında ilk 5 ve 2071 yılında da dünyada sözü geçen küresel bir güç haline gelecek.O zaman Kafkasya’dan Orta Asya’ya, Ortadoğu’ya kadar bu kardeş coğrafyayı bir barış diyar yapmaya yürüyoruz. “ dedi.

Başbakan Davutoğlu, Nevşehir’e farklı bir müjde daha vererek ,Nevşehir’in Konya Ovası Projesi (KOP) ’un  bir parçası olacağını söyledi.

Başbakan Davutoğlu miting bitiminde de AK Parti Nevşehir Milletvekili adayları ile birlikte AK kadrolar ile birlikte vatandaşlara eşi Sare Davutoğlu ile birlikte vatandaşlara karanfil dağıttı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu, daha sonra seçim otobüsü ile bir süre şehir merkezinde tur attıktan sonra helikopter ile Nevşehir’den ayrıldı.

FIRSAT BU FIRSAT DEYİP SUÇ YÜKLÜYORLAR

- İçişleri Bakanımıza sorumluları bulun talimatı verdim ama HDP üzerinden gelen açıklamaları gördük. Fırsat bu fırsat deyip bize suç yüklemeye çalışıyorlar. Biz bütün bu saldırıları şiddetle kınıyoruz. Biz her zaman barış yolcusuyuz başı dik olanız. AK Parti Genel Başkanı olarak söylüyorum hiçbir AK Partili gerginliğin parçası olmadı olmayacak.

KOLTUĞA YAPIŞMIŞLAR KALKAMIYORLAR

- CHP, MHP oyun düşmezse koltuğu bırakmam diyor. HDP Eş Başkanı barajın altında kalmamızın suçu bendeyse bırakırım diyor. Onlar koltuğa yapışmışlar. Bizim için hizmet edecek çok günler var. Bunlar için koltuk önemli bizim için millet önemli. 7 Haziran'dan sonra ikinci atılım dönemi başlıyor. Bir anlamda ikinci yarı bitiyor. Biz milletimizle çıkacağımız maçlarda nice maçlar kazanacağız.

BUNLAR ETP'DİR

- MHP 2002 yılında daha önünde bir buuçuk yıl varken sizi bırakıp gitmedi mi? Şimdi ETP'yi kurdular yani Eski Türkiye Partisi. Bunlar koalisyon peşinde, eski Türkiye peşinde. Eski Türkiye kalıntılarını tarihe gömecek miyiz? Eski Türkiye'yi tarihe gömeceğiz bir tarafta dörtlü çete diğer tarafta dimdik duran Elif gibi bir AK Parti var.

BORÇLANDILAR, BORCU BİZ ÖDEDİK

- 2002'de IMF'den borç dileniyorduk. Başbakan yardımcısı Bahçeliy'di. O borcu son kuruşuna kadar AK Parti ödedi. Devletin itibarını kim korudu?

Kaynak : Haber7