2002 yılından bu yana Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın yakın çalışma ekibi arasında yer alan Necdet Ada`nın, Nevşehir`den milletvekili aday adayı olmak için AK Parti`ye başvuruda bulunması bekleniyor.

Edindiğimiz bilgilere göre, 1966`da Gülşehir`in Tuzköy beldesinde doğan Başbakan Başmüşaviri Necdet Ada, yapacağı son istişareler sonrasında görevinden istifa ederek Perşembe gününe kadar AK Parti Nevşehir Milletvekili aday adaylığını resmen açıklaması bekleniyor.

Başbakan Baş Müşaviri Necdet ADA Kimdir...?

1966 Gülşehir doğumlu olan NECDET ADA, İlk  orta ve lise eğitimini Nevşehir'de  tamamlamıştır Gazi Üniversitesi iktisadi ve idari Bilimler Fakültesi işletme bölümü olmak üzere iki Fakülte mezunudur.  Yüksek Lisans Öğrenimini Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü - Kamu Politikaları alanında tamamlamıştır.

Çalışma hayatına 1988 yılında Ankara Büyükşehir Belediyesinde kontrolör olarak başlayan NECDET ADA  ; 1990 Yılından itibaren Başbakanlıkta Şef , Şube Müdürü Daire Başkanı olarak  görev  yaptıktan sonra  03.02.2009 Tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan Kararname ilk Başkanlık idari ve mali işler Başkanlığına atanmış  olup, bu dönemde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, kongre Marketi ve Millet Camii'nin  Proje   sorumlusu  olarak  görev yapmıştır.

Bu süre zarfında TODAİ ' den  stres  yönetimi ve Protokol Yönetimi , Kamu İhale Kurumundan  Kamu ihaleleri için Eğiticilerin Eğitimi Maliye Bakanlığından Bütçe ve Mali Mevzuat , TÜBİTAK - TÜSSİDE gibi kuruluşlardan mesleki gelişimle ilgili bir çok eğitim ve seminere katılmıştır Ayrıca Yönetici Gelişim ve kişisel Gelişim konularında yine bir çok Eğitime katılmıştır. Son olarak Başbakan başmüşavirliğine  atanan NECDET ADA  önce Vakıfbank - Vakıf Gayrimenkul Değerleme A.Ş. Yönetim Kurulu üyesi olarak Haziran 2017 tarihi itibari ile ise Vakıfbank - Vakıf Menkul kıymet yatırım ortaklığı Yönetim Kurulu üyesi olarak seçilmiş ve halen Başbakan Başmüşaviri görevinin yanında bu görevde yürütmektedir. Türkiye Badminton Federasyonu Yönetim  Kurulu üyesi 'de olan NECDET ADA  2010 yılında Meclis Haber Dergisi tarafından  " Yılın Bürokratı " seçilmiştir.  Anakara Bürokrasinde çok sevilen ve başarılı olan NECDET ADA evli ve bir çocuk babasıdır.