AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, yaptığı açıklamasında; "Biraz önce genel merkezle yaptığımız görüşme neticesinde geçen Cumartesi günü yapamadığımız mitingimizi bu Cumartesi günü yapmak için toplanacağız. Sayın Başbakanımız Kayserimize gelecek. Kayserili vatandaşlarımızı Cumartesi günkü mitinge davet ediyoruz. O heyecan ve telaş içerisindeyiz. Hazırlıklarımızı yapıyoruz. Hep beraber inşallah güzel bir miting yapacağız" diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu'nun Kayseri ile ilgili müjde verip vermeyeceği ile ilgili soruyu yanıtlayan Özden, "Şimdiden bir şey söylemeyelim ama müjdeleri bekliyoruz. Bunu da inşallah hep beraber Kayseri’ye ilan edeceğiz. Sayın Başbakanımız saat 16.30’da Kayserimize inmiş olacak. Başbakanımız Mersin’den Kayseri’ye gelecek" dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ise, "Bizim Cuma ve Cumartesi günü farklı programlarımız vardı. Ben başkanımı davet etmek için buraya gelince öğrendim. Çok mutlu oldum. Programlarımızı iptal ediyoruz ama tüm halkımızı Cumartesi günü saat 16.30’da yapılacak olan mitingimize davet ediyoruz. Miting öncesi Başbakanlık yetkilileri ile görüşmelerimiz oluyor. Başbakanımız geldiğinde Kayseri ile ilgili müjdeleri olacaktır" ifadelerini kullandı.