Davutoğlu'na eşi Sare Davutoğlu ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli de eşlik etti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ahi Evran Külliyesi alanında düzenlenen 27. Ahilik Haftası törenlerine katıldı. Törene Başbakan Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu , Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli de katıldı. Ayrıca Nevşehir Milletvekilleri ve AK Parti Nevşehir teşkilatıda Başbakan Davutıoğlu'nun Kırşehir programında yer aldılar.

Helilopterle Ahi Stadı'na gelen Davutoğlu'nu Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, AK Parti Kırşehir Milletvekilleri, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği Genel Başkanı Abdulkadir Akgül ile diğer protokol üyeleri karşıladı.

Davutoğlu, Kırşehir programı kapsamında Ahi Evran Veli Türbesi'ni ziyaret ettikten sonra 27. Ahilik Haftası törenlerine katılacak. Daha sonra Musul'da kaçırılan konsolosluk görevlilerinden Mesut Taşkıran'ın nikah törenine katılacak Davutoğlu, Neşet Ertaş Gönül Sultanları Kültür Evi'nin açılışını gerçekleştirecek. 

Davutoğlu'nun Neşet Ertaş'ın mezarını da ziyaret etmesinin beklendiği öğrenildi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu Kırşehir'de Ahi Evran Külliyesi'ndeki 27. Ahilik Haftası töreninde konuştu.

Başbakan Davutoğlu, "12 yıllık iktidarımızda yapmak istediğimiz Ahi Evran'ın yapmak istediğini hayata geçirmekti" dedi.

İşte Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları:

Esnafa müjde

Esnaflarımızın her bir meselesine sahip çıkacağız. Onun için bir yasa hazırlığı içindeyiz Perakende Yasası ile ilgili. Buradan esnaf geleneğinin sürmesi bakımından bütün ilgili taraflara bir kez daha seslenmek istiyorum; kesinlikle esnaflarımızı AVM'lere, alışveriş merkezlerine kurban etmeyeceğiz. Esnaf geleneğimiz sürecek

AVM'lerin içinde yüzde 5 kota esnafa ayrılacak. AVM'lere sesleniyorum, dükkanlarınızı dualarla bereketlendirin, işinize başlarken Ahilik geleneğini taşıyor. 

Sofralara haram yaklaştırmayacağız

Neden 12 yıl önce esnafımız Başbakanlık önünde yazar kasa fırlatıyordu? Çünkü hortumcular vergi çalanlar vardı.Size sözümüz, tek bir lokma dahi olsa bu sofralara haram yaklaştırmayacağız

Allah bizi Ahi Evran'ın ahlakından ayırmasın. Elimize, dilimize, belimize, soframıza, kapımıza haram yaklaştırmasın. Bir zerre haramdansa bin yıllık esareti, acıyı, sızıyı tercih ederiz. Allah bizi haramdan uzak tutsan. Her yere elimiz ulaşacak çünkü biz Ahi Evran'ın torunlarıyız, Moğolların torunları değiliz.  Suriyeli kardeşlerimize kapımızı, soframızı açtık. Kobani'den gelen kardeşlerimize de hiçbir ayrım gözetmedik. 

Suriye'den gelenler senin için gelmedi

Son dönemde Kobani'den gelen kardeşlerimize de kapımızı açtık, hiçbir ayrım gözetmedik. Ama bir vekil tuttu, o kardeşimizi, o kardeşlerimizin elinden tutarak, sınırlarımızın içine çeken o aziz Mehmetçiğe taş atma edepsizliğini gösterdi. Ona buradan sesleniyorum; 'Suriye'den gelen o kardeşlerimiz etnik ve mezhebi kökeni ne olursa olsun gelenler, senin için gelmediler, sen orada olduğun için gelmediler, Mehmetçiğin gölgesinde huzur bulacağız' diye geldiler. Eğer Mehmetçik orada olmasaydı onlar o kapıya sığınamazlardı.

Hızlı Tren müjdesi

Kırşehir'i yüksek hızlı tren ile buluşturacağız. Kuzey-güney, doğu-batı Kırşehir'de buluşacak.