AK Parti’nin il kongresi için bu sabah saatlerinde Nevşehir'e gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu,il kongresinin yapılacağı Damat İbrahim Paşa Kapalı Spor Salonu’na geçti. Başbakan Davutoğlu salona girişinde partililerin yoğun sevgi gösterileriyle karşılandı.

Kongre öncesinde ilk olarak AK Parti Nevşehir İl Başkanı Av.M.ali Tanrıver sonra Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver konuşma yaptı...

Sonra AK Parti Nevşehir Gençlik Kolları Başkanlığınca Başbakan Davutoğlu için hazırlanan klip gösterime girdi.

Nevşehir 
Damat İbrahim Paşa Kapalı Spor Salonunda Partililerin tezahüratların eşliğinde kürsüye gelen Başkaban Davutoğlu,  “Nevşehir’e selam olsun dedi...

Ak Gençlik Seninle gurur duyuyor sloganları için Başbakan Davutoğlu ben sizlerle gurur duyuyorum. Ak Gençler madem bizimle ders yapmak istiyor o zaman beraberiz. bizim için her yer ders bende sizin hocanızım.Sizler gibi ahlakla siyaset okuluna çıkmış gençler varken bizde her zaman sizlerle beraberiz. Selam olsun Kızılırmaka hasan dağına erciyese bu şehrin her dağına tepesine ve Sizi seviyoruz diyene Nevşehir e selam olsun. 

Bu benim bu yıl içinde üçüncü ziyaretim.Başbakan olmadan önce ben sizin 4.cü Milletvekiliyim demiştim Konya ya Başbakan olduktan sonra bir defa Nevşehire ikinci defa geldim. Selam olsun sizlere.
Rabbime hamd olsun... Bize durmak yok. Bizim için siyaset Türkiye nin heryerinde vatandaşlarımızın her bir ferdi ile yapılır.
AK Parti nin farkı bu... Geleceği inşa ederken o horosan erenlerinden aldığımız yolda ilerliyoruz.Aydınlık geleceğe gidiyoruz inşallah.Daha babalarının dedelerinin mektubunu okuyamayanlar Osmanlıcaya savaş açtılar.İşte AK gençlik yazmış Osmanlıca Sizi seviyoruz diye... Ak gençliğe selam olsun...
Elimden gelse her birinizi tek tek kucaklar ...

İşte Gençlik, İşte  Ak Gençlik, Dik dur eğilme AK gençlik seninle sloganları attıldı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu Nevşehir'de AK parti il kongresinde açıklama yapıyor.


 İşte Davutoğlu'nun Nevşehir İl kongresinde konuşmasından satır başları;

Pankartta Osmanlıca, 'Seni seviyoruz güzel insan Ahmet Davutoğlu' yazıyor.

Selam olsun Nevşehirli damat İbrahim Paşa'ya. Aziz dava arkadaşlarım gerçekten büyük şölenler yaşıyoruz. Diğer partiler kendi içlerinde çalkantılar yaşarken biz Türkiye'nin her bir köşesinde halkımızla, dava arkadaşlarımızla buluşuyoruz.

Bizim için Türkiye'nin her bir köşesi aziz. Hiçbir ayrım gözetmedik, 77 milyon bir tarağın dişlileri gibi eşittir, kardeştir. Bizim gibi devlet idare etmiyorlar ama son 3 ayda Kılıçdaroğlu'nu , Bahçeli'yi böyle halkla kucaklaşırken gördünüz mü?

Bizim için siyaset Türkiye'nin her yerinde yapılır.

"DEDELERİNİN MEKTUPLARINI OKUYAMAYANLAR OSMANLICA'YA SAVAŞ AÇTILAR"

Babalarının dedelerinin mektuplarını okumayanlar Osmanlıca'ya savaş açtılar. İşte AK Gençlik buraya yazmış. Onlarsa bir hat eseri gördüklerinde hayranlık duydukları Osmanlıca'dan başka mesele olduğunda nefret ediyorlar.

"27 MAYIS DEMOKRASİYE HANÇERDİR DEYİN ÇIKIP ALKIŞLAYAYIM"

Kılıçdaroğlu'na sormak lazım, madem darbeci değilsiniz o zaman çıkın , 27 Mayıs'a karşı çıkın. Söyleyemezler 27 Mayıs sabahı bütün Halk Partililer davul çalıyordu. 27 Mayıs Türk demokrasisine vurulan bir hançerdir deyin çıkıp bende alkışlayayım. Demedikçe biz de size darbecisiniz demeye devam edeceğiz.

12 Mart'ın hemen sonrasında kurulan darbe hükümetlerinde de CHP yer aldı. 28 Şubat'ta bu milletin fertlerine zulmedilen günlerde CHP'den bir tek ses duydunuz mu? Mazlum kızlarımızın üniniversite önlerinde zorla başları açıldığında ikna odalarına götürenler arasında milletvekilleri de vardı.

"MİLLİ İRADEYE SAYGI GÖSTERMEDİKÇE SİZİ YERİNİZE OTURTURUZ"

Gezi olaylarının öncesinde bir CHP milletvekili şöyle diyor; Eskiden ihtilaller olurdu şimdi o komutanları da içeri alındı, kurtuluş yolu kalmadı.

İhtilal ile kurtuluş olur mu? Milli iradeye saygı göstermedikçe sizi yerinize oturturuz.

Sayın Kılıçdaroğlu kendi milletvekillerinin söylediklerini takip edemiyor olabilir. Kendi milletvekili ile ilgili bilgisi kendisine soru soran muhabir kadar. Sayın Cumhurbaşkanımız ona genel müdür diyordu ama benim notum daha kıttır, onu bile diyemeyeceğim.

KILIÇDAROĞLU'NA KARŞI O BELGELERİ OKUDU

Kendi döneminde imtihansız kimsenin alınmadığını savundu. Size iki belge göstereceğim.  14 Temmuz 1998 talimatı: ÖSYM tarafından sınav sonunda boş kalan pozisyonlara , sınava ihtiyaç olmadan yeterli müracaat olmamış sınavlar talep doğrultusunda alınması talebi var. Kendi imzası ile teftişlerde kazanan sayısının sınırlı kalması üzerine alternatif çalışmalar yapılarak, 1272 kişi sınavla alınıyor geri kalanlar sınavsız şekilde alınıyor. Altında da Kılıçdaroğlu'nun kendi imzası var.