Başbakan Ahmet Davutoğlu Nevşehir'de AK parti il kongresinde açıklama yapıyor.


 İşte Davutoğlu'nun Nevşehir İl kongresinde konuşmasından satır başları;

Gezi olaylarında ve yapılan kumpaslarda alnımızın akıyla çıktık.

Ana muhalefet liderleri Ankara'nın dışına çıkamıyorlar.

Tarihle problemleri var çünkü kendi kimlikleri ile problemleri var.

Bakın gençlerimiz bizi Osmanlıca pankartla karşıladılar. Mutlu olduk.

Yüreğiniz yetiyorsa çıkın 27 Mayıs darbedir deyin cuntadır deyin. Diyemezler çünkü 27 Mayıs sabahı CHP'liler neredeyse bayram etmişlerdir. Siz 27 Mayıs Demokrasiye vurulmuş bir hançerdir demediğiniz müddetçe biz de size darbeci demeye devam edeceğiz. 

28 post moder darbede CHP'den tek bir ses duydunuz mu? İkna odalarında CHP Milletvekili Nur Serter de vardır. 28 Şubat zulmünü yapanları partinizde barındırdığınız müddetçe biz de size darbeci demeye devam edeceğiz.

27 e-muhtırasında Cumhurbaşkanımız Erdoğan dik durduğunda CHP Genel Başkan Yardımcısı, Genelkurmay'ın tespitleri bizim tespitlerden farksızdır açıklamasını yapmıştı. Hiç umutlanmayın Kılıçdaroğlu kimi yanınıza alırsan alın bu millet sizi iktidar yapmayacaktır. 

CHP'li milletvekilleri Gezi, 17-25 Aralık olaylarına açık destek verdi. İhtilali kurtuluş yolu olarak düşünen bir milletvekilinin darbeci olmadığının imkanı var mıdır? 

Ayrıca biz Sayın Mursi'ye seçilmiş cumhurbaşkanı olduğu için destek verdik. 

Kendi partisindeki Süheyl BAtum için soru soran muhabire ben de senin kadar biliyorum. Not.

Kılıçdaroğlu'na belge ile yanıt

Kemal Kılıçdaroğlu'nun sınavsız hiç bir atama yapmadığını söylemesine belge ile sınavsız atama yapılacak duyuru ve sonuç belgesini okudu. 3209 kişi sınavsız olarak SGK'ya alınıyor. 

Bizi iktidarımızı özellikle bu konuda itham edemez. Kılıçtaroğlu'nun SGK genel müdürlüğü döneminde CHP il başkanlarına davete usulü ile ihale yapıldığını ve yıllarca bitmediğinin belgeleri var elimizde.