Başbakan Ahmet Davutoğlu, Nevşehir’deki miting ve ziyaretlerinin ardından kentten ayrıldı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, helikopterle saat 17.00'de Kırşehir'e gitti.

Davutoğlu, partisi tarafından Türk Telekom Meydanı'nda düzenlenen mitingin ardından,Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü sahasından helikopterle miting için bu defa Kırşehir'e hareket etti.

Davutoğlu'nu, Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver,AK Parti İl Başkanı M.Ali Tanrıver,AK Parti Nevşehir Milletvekili Adayları ve öteki yetkililer uğurladı.

Başbakan Davutoğlu ile eşi Sare Davutoğlu,Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da Kırşehir'e gitti.

Başbakan Davutoğlu'nun Nevşehir mitinginden geriye kalan merakla beklenen tarihi bir kalabalık, coşkulu karşılama ile 7 Haziran'da 3-0 yapın, Nevşehir'in 4.Milletvekili olacağım sözleri kaldı.
Ayrıca Nvşehir Gençlik Kollarına Teşekkürüyle Halkı selamlayan Davutoğlu, Antlaya Nevşehir hızlı trenin müjdesini yineledi.

7 Haziran 2015 Pazar günü gerçekleştirilecek 25. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri öncesinde çıktığı yurt turunda Nevşehir’i ziyaret eden ve partisinde düzenlenen mitinge katılan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu vatandaşlar , büyük sevgi gösterileri ile karşıladı.
Bugün ilk olarak Karaman’da düzenlenen mitinge katılan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu Nevşehir’e taşıyan helikopterin miting alanında görülmesi ile başlayan vatandaşların coşkusu, Başbakan Davutoğlu’nun mitingin yapılacağı Türk Telekom İl Müdürlüğü önündeki alana gelişi ile birlikte daha da arttı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ın da katıldığı miting de AK Parti Nevşehir Milletvekili Ahmet Erdal Feralan, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri ve Milletvekili adayları Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider ile AK Parti Nevşehir Milletvekili adayı Mustafa Açıkgöz, miting alanında vatandaşları selamladı.
7 Haziran seçimlerinin tarihi bir seçim olduğunu kaydeden Davutoğlu, "7 Haziran seçimleri, bütün milleti birleştiren, Türkiye'nin her yerinde siyaset yapan, her yerinde vatandaşları ile buluşan AK Parti ile Türkiye'yi etnik veya mezhebi temelde farklı kimliklerle görenlerin arasındaki seçimdir" dedi.
"Ey Nevşehir, Hasan Dağı, Erciyes gibi dik Nevşehir, milli birliği, beraberliği savunacak mıyız? Bu al bayrağı her yerde dalgalandıracak mıyız? Hakkari'de de Edirne'de de, Ağrı’da da Muğla'da da aynı al bayrağımızı dalgalandıracak mıyız?" diye soran Davutoğlu, alandakilerden "Evet" cevabı gelmesi üzerine, "Çünkü bizim için her yer Türkiye" ifadesini kullandı.
Alanda bulunan ve AK Parti Gençlik Kolları tarafından hazırlanan pankarttaki "Elimize Kalem, dilimize güzel sözler yakışır. Ahmet Hoca'nın talebeleriyiz, bize ancak iyilikte yarışmak yakışır" yazısına işaret eden Davutoğlu, teşekkür etti.
DAVUTOĞLU’NDAN HIZLI TREN MÜJDESİ
Kendisi açısından da ciddi bir vizyon projesi olarak değerlendirdiği hızlı tren projesinin 2016 yılından itibaren hayata geçirilmeye başlatılmasının planlandığını aktaran Davutoğlu ; “Antalya’dan Nevşehir’imize en önemli vizyon projemizdir Hızlı tren. Benim için şahsi takip ettiğim onur. Antalya, Konya ,Aksaray, Nevşehir ve Kayseri’yi de kapsayacak Hızlı Tren yapıyoruz. Benim için Konya doğduğum, ruhumun dokunduğu şehir ile hemşehrisi olmaktan gurur duyduğum Nevşehir birbirine hızlı tren ile buluşacak. 2016 de projeyi yapım aşamasına getiriyoruz. İnşaallah 2019 da hızlı tren ile gelip seçim kampanyası yapacağız. Artık Türkiye
Kara Tren döneminden Yüksek Hızlı Tren teknolojisi ile buluşuyor.
Başbakan Davutoğlu, Nevşehir’e farklı bir müjde daha vererek ,Nevşehir’in Konya Ovası Projesi (KOP) ’un bir parçası olacağını söyledi.
Başbakan Davutoğlu miting bitiminde de AK Parti Nevşehir Milletvekili adayları ile birlikte AK kadrolar ile birlikte vatandaşlara eşi Sare Davutoğlu ile birlikte vatandaşlara karanfil dağıttı.
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu, daha sonra seçim otobüsü ile bir süre şehir merkezinde tur attıktan sonra helikopter ile Nevşehir’den ayrıldı.