NEVŞEHİR(MHA) AK Parti’de bayram sonrası seçim çalışmaları hız kazanıyor. 4 ay önce yapılan seçimde 3. Vekilini kaybeden AK Parti’de tek hedef yeniden 3. Vekili de kazanmak olacak.

Erken seçimlere 7 Haziran’ın aday kadrosu ile çıkma kararı alan AK Parti’de Milletvekili adaylarının seçim çalışmalarında öncelikle oy kaybının fazla yaşandığı ilçelere ağırlık vermeleri bekleniyor. 7 Haziran seçimlerine nazaran seçime az bir sürenin kalması nedeniyle AK Parti’de her üç Milletvekili adayının ilçe ve belde gezilerinde görev dağılımı yaparak ayrı ayrı çalışabilecekleri gözleniyor.

Milletvekili adayları Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider’in seçim çalışmalarında öne çıkaracakları noktaların başında 7 Haziran seçimlerinin ardından ortaya çıkan meclis aritmetiği ile ülkenin istikrarı kaybettiği, MHP ve CHP’nin hükümet kurulmaması için ortaya koydukları tutumu seçmene şikayet edecekler. Adaylar Türkiye’nin istikrarı için AK Parti’nin yeniden tek başına hükümete gelmesi gerektiğinin altını çizecekler.

Başbakan Davutoğlu Nevşehir’e Gelecek mi? …

Adayların belirlenmesi ve aday tanıtım programının da yapılmasının ardından Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun önümüzdeki günlerde seçim mitinglerine başlaması bekleniyor.

Sürecin kısa olması nedeniyle 30’a yakın ilde düzenlenmesi planlanan seçim mitingleri arasında Nevşehir’in bulunup bulunmadığı henüz netlik kazanmadı.

AK Partili Nevşehir Milletvekili adaylarının ve Teşkilatının Başbakan’dan Nevşehir’de de miting düzenlenmesi için rica da bulunacakları belirtiliyor. Zira 7 Haziran seçimlerinde Nevşehir genelinde % 10 dolayında oy kaybeden AK Parti’nin Başbakan Davutoğlu’nun düzenleyeceği bir miting sayesinde hem oy kaybının en asgariye düşürülebileceği hem de Nevşehir’de düzenlenecek olan bir mitingin yeniden heyecan yaratacağı ifade ediliyor.