Türkiye 30 Mart seçim atmosferine yavaş yavaş girerken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim programı da Şubat ayının ortasında resmen start alacak. Erdoğan sırasıyla İran, Almanya ve Rusya temaslarını tamamlamasının ardından 10 Şubat'tan itibaren seçim gezilerine çıkacak. 
AK Parti 60 ilde seçim mitingi yapmayı planlıyor. Öncelikle "Her gün bir il" şeklinde organize edilecek seçim programı, 30 Mart'a yaklaştıkça günde ikiye çıkartılacak. Başbakan Erdoğan'ın seçim meydanlarındaki konuşmasının neredeyse tamamı 17 Aralık operasyonu üzerine kurgulanacak. 

Başbakan "Hükümete darbe" iddiasını meydanlarda delilleriyle anlatacak. Erdoğan'ın seçim mitinglerinde dağıtılan afişlerde de ana tema tamamen 17 Aralık Operasyon süreci ve paralel devlet iddialarına dönük olacak. AK Parti ilk kez bir yerel seçim için hazırladığı seçim bildirgesini de 15 Şubat tarihinde açıklayacak. Parti yetkililerinin 81 il için ayrı ayrı oluşturduğu icraat kitapçıklarının taslak şekli de, teşkilatlara ulaştırıldı. Parti örgütleri kitapçıklarda istekleri yönünde değişiklik önerileri getirecek ve son şekil böylelikle verilmiş olacak.