Kızılcahamam'daki AK Parti 19. İstişare ve Değerlendirme Toplantısındaki konuşmasında terör örgütü pkk lideri Bebek katili Abdullah Öcalan için Vatandaşlarımız İdam Cezası geri gelsin istiyor diyen Başbakan Erdoğan’ın açıklamları Ülke gündemine bomba gibi düştü.

 

Başbakan Erdoğan, Kızılcahamam'daki AK Parti 19. İstişare ve Değerlendirme Toplantısındaki konuşmasında, geçmişte canı yanan birçok vatandaşın, idamın yeniden gelmesini istediği söyledi.

 

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cezaevlerindeki açlık grevleriyle ilgili olarak, ''Siz bunu bize şantaja dönüştürmeyin. Çünkü biz, sizin söylemenizle bu tür eylemi yapmanızla terörist başını oradan çıkartıp evine göndermeyiz. Yok böyle bir şey. Bu ülkede on binlerce insanın ölümüne vesile olan bir terörist başına idam verilmiştir ama bu ülke, birilerinin bazı malum yerlerin baskılarıyla idamı dahi kaldırmıştır. İdamı kaldırmak suretiyle şu anda İmralı'da yatmaktadır. Şu anda birçok insanımız kamuoyu araştırmalarında idam yeniden gelsin diyor. Çünkü öldürülenin yakınlarının canı yanıyor. Diğeri işte gidiyor kebap partilerinde gününü gün ediyor'' dedi.

 

Başbakanın konuşmasından konu başlıkları şöyle:

- Ak Parti asla nevzuhur bir parti değildir. Bu partinin temelinde, yüzlerce yıllık birikimi vardır.

- Her siyasi görüşten, her kesimden gelen, Ak Parti'nin hizmet anlayışını benimsemiş arkadaşlarımız bu çatı altında toplanmıştır.

- Bu çatının altında istismarı, yalanı, çatışmayı, ayrımcılığı, ötekileştirmeyi göremezsiniz.

- Çünkü biz 'adam odur ki koya dünyada bir eser, eseri olmayanın yerinde gör ki yeller eser' sözündeki gibi, eserlerimizle bu dünyaya damga vurmayı amaç edindik.

- Biz, Yunuz Emre gibi, 'dostun evi gönüllerdir, gönüller yapmaya geldik' diyoruz.

- İnşallah, bundan sonra da gönüller yapmak, hizmet üretmek için ekip olarak yolumuz devam edeceğiz.

- 3 Kasım gecesi, karanlıklar geride kaldı, Türkiye yeni bir sürece girdi.

- 3 Kasım'da sadece bazı partiler iktidardan düşüp, yeni bir parti başa gelmedi. Bir zihniyet değişimi oldu. Türkiye'yi krizler ülkesine çeviren, darbeci, elitist bir zihniyet gitti; demokratik bir anlayış geldi. Milleti hor gören bir zihniyet gitti; milleti kucaklayan bir anlayış geldi.

- Ak Parti laf üreten, hayal tüccarlığı yapan bir parti değildir. Ak Parti projeyi üretir, yatırımı yapar, söylediklerini hayata geçirir.

- Hafızay-ı beşer, nisyan ile malüldür. Hafızaları tazelemekte yarar var.

- Biz her zaman yaptığımız gibi, yine milletimizle dertleşecek, milletimizle hasbıhal edeceğiz.

- Yola çıkarken bir şey söyledik: Türkiye'yi 4 temel taş üzerinde yükselteceğiz dedik. Eğitim, sağlık, adalet ve ulaştırma.

Eğitime yatırım

- Ülkemize 183 bin 716 yeni derslik kazandırdık.

- Bütçeden eğitime ayrılan pay, biz geldiğimizde 7 buçuk milyar liraydı. Biz bunu 39 milyar liraya yükselttik.

- Okullarımıza 1 milyon bilgisayar gönderdik.

- Zorunlu eğitimi 12 yıla çıkardık. 12 yıl zorunlu eğitim aslında, aslında bizim ortaya çıkardığımız bir şey değil. 12 yıl zorunlu eğitim, 28 Şubat döneminde ortaya çıkmış ve ihtiyaç duyuldu. O zaman destekleyenler, şimdi karşı çıkıyor. Neden? Çünkü Ak Parti yapıyor.

- Okullarımızda artık öğrencilerimiz Kuran-ı Kerim eğitimi alıyor.

- Bizler, okulların bodrum katlarında Beden Eğitimi aldık. Şimdi artık, okullarda Spor Salonları'na geçiyoruz.

- Yükseköğrenimi bir imtiyaz olmaktan çıkardık. Ülkemizde üniversite olmayan il bırakmadık.

-Biz, bu adımları atarken, bir, fakir fukaranın ayağına eğitimi götürelim anlayışındaydık. İki, göçü engelleyelim. Üç, üniversite öğrencilerinin o illerde olmasıyla, çevre illerden de gelen gençlerle ortak bir kültür oluşturmanın gayretindeydik.

- Harçları kaldırdık.

- Yükseköğrenim gören öğrencilerimizin barınma sorunlarına son verdik.

Vatandaşın sağlığından biz sorumluyuz

- Niyet hayır olunca, akıbet de hayır olur.

- Aile hekimliği sistemini getirdik. Bu Türkiye için yeni bir şeydi.

- Biz artık, televizyonlarda kızaklar üstünde çekilen hasta görmek istemiyoruz.

- Hastanelerimizdeki nitelikli yatak sayısını 40 bine çıkardık.

Adalette yenilikler

- Bu yargı, milletin yargısıdır. Yürütme, milletin yürütmesidir. Yasama da milletindir. Yargı da, yasama da, yürütme de kendini bir değerlendirmeye tabi tutmalı.

- Yargılama süreçlerini hızlandırmak için meclisten 3 yargı paketi geçirdik. 4.sü de yolda.

- Alternatif ceza uygulamalarını içeren ceza infaz sistemini modernleştirdik.

- Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruda bulunma hakkını getirdik.

- Çocuklara özel, cezalandırma yerine eğitimi esas alan ceza infaz sistemi getirdik.

- İşkenceye sıfır tolerans dedik.

'Duble Yol' anlayışını biz getirdik

- Türkiye'de milletimizin litaratüründe 'duble yol' diye bir şey yoktu. Bu terimi, milletimizin literatürüne Ak Parti koydu.

- Hani o Cumhuriyetçiyiz diye yürüyenler var ya, onlar 3. köprüye de karşı çıktılar.

- Taksim'i araç trafiğine kapatıyoruz. Biz, herkesin kadınıyla, erkeğiyle, çoluğuyla, çocuğuyla Taksim'e rahatlıkla çıkmasını istiyoruz.

- Özgürlük, birilerinin özgürlük alanına girmek değildir. Devlete düşen de, bu özgürlüklerini gerçekleştirebilecek alanlar yaratmaktır.

- Herkes minare yapar. Kuyuyu kimse yapmaz. Çünkü insanlar minareyi yapınca diyor 'bak adam ne güzel minare yapmış'. Kuyuyu kimse görmediği için, kimse hayır duası yapmıyor. Bütün bunlara rağmen, inşallah Marmaray sadece Türkiye'ye değil, dünyaya damgasını vuracak.

- Tohum ithal eden Türkiye'yi bugün tohum ihraç eden bir ülke haline getirdik.

- Göktürk uydumuzu, Çin'den uzaya fırlatıyoruz.

CHP'nin milli iradeyle bir derdi var

- CHPlilere bakarsanız, 1946'da Türkiye'ye çok partili sistemi kendilerinin getirdiğini söyledikleriniz göreceksiniz. Halbuki o döneme bakarsanız, çok partili sisteme geçiş kaçınılmaz olduğu için, Menderes ve arkadaşlarının girişimiyle bu geçişin sağlandığını görürsünüz.

- CHP demokrasi düşmanlığına cumhuriyeti ve laikliği hep kalkan yapmıştır.

- CHP, bu ülkede sanki cumhuriyet karşıtları varmış gibi, kendi demokrasi düşmanlıklarını etrafa korku salarak saklamaya çalışmıştır.

- CHP hiçbir zaman millet eksenli bir siyaseti benimsemedi.

- Bu ülkede hizmet etmek için de, ekonomiyi düzeltmek için bu karanlık, darbeci, çeteci odaklar en büyük engeldir. Bu odaklar kendi rahatları bozulmasın diye, demokrasiyi asla istemezler.

- CHP bakıyorsunuz diyor ki, bugün Ak Parti kapatılsın diye bir darbe yapılsa, ilk karşı çıkan biz oluruz diyor. Ya samimi olun be. Dürüst olun be. Partiler kapatılmasın diye referandum paketinde madde vardı, niye karşı çıktın? BDP partiler kapatılmasın diye bağırıp çağırıyor. Niye meclisi bırakıp gittin?

- Ya koskoca Ak Parti kapatılacak, 3 yüzün üstünde milletvekiline sahip bir parti kapatılacak, sen neredeyse alkış tutacaksın.

- Bütün bu cunta teşebbüslerini, parti kapatma girişimlerini milletimiz gördü.

- Ne milletin, ne cumhuriyetin bekçiye, dadıya, mürebbiyeye, ihtiyacı yoktur. Bu millet kendi tercihlerini koruyabilecek iradeye çok şükür sahiptir.

Dış politikada odağımız küresel adalet

- Dış politikamızın odağında küresel adalet ve barış vizyonu bulunuyor.

- Bugün artık Türkiye, küresel ölçekte bütün konularda fikri sorulan bir konuma geldi.

- İzlediğimiz dış politika dünya çapında takdir görmüştür.

- 2015 döneminde G-20 Dönem Başkanlığı yapacağız.

- Artık dünyaya ve çevresine kapalı bir Türkiye yok. Tam tersine dünyanın her çevresiyle ekonomik ve siyasi ilişkiler kuran bir Türkiye var.

- Berlin'deki büyükelçilik binamız, Osmanlı, Selçuklu ve modern bir anlayışı bir araya getirdi.

- Bizim ötekileştirilen, zulmedilen, mağdur edilen halklarla dayanışmamızdan rahatsız olan çevreler tabii ki de var.

- Biz, Avrupa Birliği ve NATO ile ilişkilerimizde Türkiye'yi geri götüren bir anlayışa hiçbir zaman sahip olmadık.

- Somali'de yaşanan insanlık dramına dünyanın dikkatini Türkiye olarak biz çektik. İnşallat Somali'ye, yine aynen kendi kültürümüzü taşıyacak bir büyükelçilik binasını yaptırıyoruz.

- Myanmar'daki Müslümanlar'ın yaşadığı Arakan'a her an sürpriz bir ziyaret gerçekleştirebiliriz.

Bölücü terör örgütüyle aranıza duvar örün

- 30 yıldır devam eden bu terör olaylarının bu ülkeye faturası 3 yüz trilyon civarındadır. Bu fatura olmasaydı güneydoğuda işsizlik diye bir sorun kalır mıydı?

- Bunlar Hakkari'de üniversiteye molotof kokteyli atıyorlar. Anaokulunu yakıyorlar. Bunların insanlığa dair bir değeri var mı?

- Bakın geçen gün çocukların okula gitmesini engellediler. Yav 6,7,8 yaşındaki çocukların okula gitmesini engelleyecek kadar merhametsizler. Bunların nesillerimizin geleceği gibi bir derdi yok ki. Bunlar ancak saldıracaklar, yakacaklar, yıkacaklar ve saltanatlarını bu şekilde devam ettirecekler.

- Biz esrar tarlalarını yaktık diye kıyameti kopardılar. Neden? Çünkü bunlar esrar ticareti yapıp terör örgütüne finans sağlar. Bunların bu işi yapar.

- Sayın Merkel hanıma da söyledim. Bunlar Berlin'in göbeğinde çadır kuruyorlar, terörist başının resmini asıyorlar, orada halktan para topluyorlar.

- Milleti hacca götürüyorlarmış. Ya Zerdüşt'ün hacla ne işi olur? Bunların Müslümanlık'la ne işi olur? Ne yazık ki benim masum Kürt kardeşim bu oyunlara geliyor.

- Bu ülkenin her bir vatandaşı demokrasiye layıktır anlayışıyla hareket ediyoruz.

- Yıllardır benim Kürt kardeşlerimin adını bunlar istismar ediyor.

- Türkiye'de demokrasi ve özgürlükleri sadece kendimiz için değil, bütün halkımız için istiyoruz.

- Kendi vatandaşlarını ölüme mahkum ettikleri yetmiyormuş gibi, şimdi de cezaevindekileri açlık greviyle ölmeye zorluyorlar.

- Biz manşetlerle çatışarak bugüne geldik. Herkesin bir hesabı vardır. Ancak en büyük hesap Allah'ındır.