Radikal'den Ömer Şahin'in haberine göre ünlü Halk Ozanı “Bozkırın Tezenesi” Neşet Ertaş, ölümünün 1’ncü yıldönümünde memleketi Kırşehir’de görkemli bir törenle anılacak. Neşet Ertaş’ı anma törenine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra aralarında İbrahim Tatlıses, Orhan Gencebay, Bedia Akartürk, Ahmet Özhan’ın da yer aldığı ses ve sahne dünyasının ünlü isimleri de katılıyor. 
 
Geçtiğimiz yıl 25 Eylül’de vefat eden Neşet Ertaş, siyaset ve sanat dünyasının “Usta”larını buluşturacak. Ahilik kutlamaları için Cumartesi günü Kırşehir’e gidecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, öğleden sonra da Neşet Ertaş’ın anılacağı “ Altın Bağlama Ödül Töreni”ne katılacak. Kırşehir Belediyesi bu tören için Türkiye ’nin önemli sanatçılarını davet etti.
 
Orhan Gencebay, İbrahim Tatlıses, Bedia Akartürk, Ahmet Özhan’ın törene katılması kesinleşti. Emel Sayın’ın da gelebileceği söyleniyor. Programın sonunda Başbakan Erdoğan ve sanatçıların sahneye çıkarak Neşet Ertaş’ın unutulmaz eseri “Gönül Dağı”nı söyleyeceği öğrenildi.