Yeşilay Başkanı M. İhsan Karaman başkanlığındaki heyet, önceki gün Ankara'da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Meclis Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Tayyip Erdoğan ile görüştü. Projelerini devletin zirvesine anlatan Yeşilay heyeti tam destek aldı. Kapalı görüşmelerde konuşulanlara Habertürk'ten Bülent Aydemir  ulaştı.

 

DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ İSTANBUL DEKLARASYONU

Erdoğan Yeşilay, toplumda yükselen nargile tüketimi, alkol bağımlığıyla ilgili kampanya başlatacak. Nisan ayı sonunda Dünya Sağlık Örgütü ile birlikte Küresel Alkol Politikaları sempozyumu düzenlenecek. Başbakan Erdoğan'ın açılışını yapacağı programda Dünya Sağlık Örgütü bir İstanbul deklarasyonu yayımlayacak.

 

''GÖRÜNCE İÇİM ACIYOR''

Erdoğan, evinden Başbakanlığa gelirken, yol güzergâhında birçok okul gördüğünü, kızlar da dahil olmak üzere ortaokul öğrencilerinin birer sigara yakıp tüttürdüklerini belirterek, "Buna çok üzüldüm. Benim içim acıyor. Sizin yüklendiğiniz sorumluluk büyük. Gençlere ulaşmanız lazım" dedi.

 

NARGİLE İÇİN KAMPANYA

Başbakan Erdoğan, nargile konusunda duyarlı olduğunu, zararlı alışkanlık değilmiş gibi gençler arasında bir sosyalleşme aracı olarak yayıldığını söyledi. Erdoğan, cezai tedbirlerden çok bilinçlendirmenin önemli olduğunu vurguladı. Yeşilay, önümüzdeki birkaç ay içinde nargilesalgını, alkol bağımlığıyla ilgili kapsamlı bir kampanya başlatacak. Nargile alışkanlığının toplumsal temelini ortaya koyacak bir araştırmadan sonra uyandırma ve farkındalık kampanyası devreye girecek. Erdoğan, tütün ve zararları konusunda gerekli yasal düzenlemelerin yapıldığını hatırlatarak, tütün ürünlerinin sunumuyla ilgili Yeşilay'ın çalışmalarının önemli olduğunu söyledi. Erdoğan, cezai tedbirlerden çok bilinçlendirmenin önemine vurgu yaptı.

 

FAHRİ YEŞİLAY KOLU BAŞKANI

Yeşilay Başkanı Karaman, Yeşilay Haftası dolayısıyla yaptıkları ziyaretlerde devletin zirvesine, 'Yeşilay kolu' pazubantları hediye ettiklerini söyledi. Karaman, "Hoşluk olarak, nostaljik bir hediye olarak bunları verdik. Kendilerini Fahri Yeşilay Kolu başkanları ilan ettik" dedi.