AK Partili Vekillerimizin Nevşehirli patates üreticilerinin sorunlarını çözmek için yürüttükleri çalışma ve temaslar hız kesmeden sürüyor.Sorunlarının Başbakana iletilmesi ve Başbakan Erdoğan’ın da 4 Bakan’a talimat vermesi Nevşehirli patates üreticilerinde büyük umut ve heyecan yaşattı.

AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Erdal Feralan, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider, patates çiftçilerimizin sorunu çözmek için sürekli ilgili Bakanlıklarla yakın temasta olmaya devam ederken en son dün Neşet Ertaş’ın cenazesine katılmak için gittikleri Kırşehir’de Valilik ziyaretinde iken Nevşehir ve bölgedeki patatesçilerin sorununu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a iletmişlerdi.

Sorunu gündemine alan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise, Nevşehirli patates üreticilerinin yaşadıkları sorunların giderilmesi için 4 Bakanın katıldığı ortak bir çalışma toplantısı için düğmeye bastı.

 

 Patates Üreticilerinin Sorunları Başbakan Erdoğan'a İletildi

Başbakan’dan 4 Bakana talimat

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’a müşterek bir toplantıda biraraya gelmeleri ve patates sorununa çözüm üretmeleri talimatını veren Başbakan Erdoğan, 4 Bakan’dan çalışmaları ivedilikle sürdürmelerini istedi.

 

AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Erdal Feralan, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider ise FİB Haber merkezine yaptığı açıklamada, Tüm çiftçilerimizin her zaman yanında olduklarını ve olmayada devam edeceklerini belirttiler. Nevşehir de çok sayıda vatandaşımızın çiftçilikle uğraştıklarını ve Patates üreticilerinin durumunun Nevşehir ekonomisi için çok önemli olduğunu vurgulayan AK Partili milletvekilleri çiftçilerimizin mağduriyetlerini gidermek için her türlü çabayı sarf etmekten geri durmayacaklarını söylediler.

Nevşehir'de Patates Üreticileri Umutlu

Patateste yaşanan sorunlarla ilgili baştan bu yana duyarlı bir yaklaşım sergileyen AK Partili Nevşehir Milletvekillerinin ilgisi memnuniyetle karşılandı. Öte yandan sorunla ilgili Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın konuyla ilgili yakından ilgilenmeleri ve talimatları bu konuda bizleri umutlandırmıştır.Bu vesile ile şimdiden konuya ilişkin hassasiyetleri için sayın Başbakanımıza teşekkür ediyoruz dediler.

Patates çiftçilerinin sorunlarının Başbakan Erdoğan a iletilmesi Nevşehir kamuoyunda büyük ses getirdi.İlk olarak FİB haber Merkezinden duyurduğumuz bu haber sonrası Nevşehir ve bölgesinde patates çiftçileri de Başbakanımız ve Milletvekillerimizin biz patates çiftçilerinin sorunlarıyla bire bir ilgilenmeleri bizler için hem mutluluk hem de büyük umut oldu.İnşallah biran önce sorunlarımız çözülür Gelişmeleri bekliyoruz dediler