Başbakan Ahmet Davutoğlu, Konya'da AK Parti İl Teşkilatı üyelerine hitap etti.

Davutoğlu CHP başvurusuyla YSK'nın yasakladığı "Haydi Bismillah" şarkısı için ise "Yasaklar gönlümüzdeki "Bismillah"ı söylemeye engel olur mu? İşte söylüyorum "Haydi Bismillah" dedi.
Davutoğlu: "Haydi Bismillah"tan rahatsız olanlar var. Bir CHP vekili bizim şarkımızdan rahatsız olmuş ve YSK'ya başvurmuş. Ne yazıkki bu karar bugün çıktı. "Bismillah" demeden biz bir adım atar mıyız? Sanki bir şarkıda "Bismillah" kelimesi geçti diye o şarkı yasaklanıyorsa, bu bizim gönlümüzdeki "Bismillah"ı söylemeye engel olur mu? İşte söylüyorum "Haydi Bismillah".
Bunlar bu milletin mayasında. Bunların üzerinden ideolojik kavga yapmak isteyenler milletle kavga ederler. Milletle kavga edene millet prim vermez. Bizim bu anlamda yolumuz, Bismillah diye yola çıkan, evladını Bismillah diyerek cepheye gönderen anaların yoludur. Tabii YSK kararlarına saygılıyız ama önemli olan bu konuda CHP'nin harekete geçmiş olmasıdır. Örtüler bazen kalkıyor ve kimin ne ile kavgalı olduğu ortaya çıkıyor.'' ifadelerini kullandı.