Abdurrahman Savaş tarafından Valilik binası önünde karşılanan Arınç, makam ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, "Sayın Valimize burada yapacakları görevlerinde başarılar diliyor ve başarılı olacağına inanıyorum" dedi.

Savaş'ın Nevşehir Valiliği yaptığı dönemde başarılı çalışmalara imza attığını söyleyenBülent Arınç, konuşmasını şöyle sürdürdü: 

"Umarım buradaki hizmetlerinde de kendilerinden çok yararlanacağız. Manisa'da görev yapmak hem onur hem ayrıcalık. Daha önce burada görev yapan Halil İbrahim Daşöz ve diğer valilerimize teşekkür ediyoruz."

Manisa'nın büyük bir il olduğunu ve yeni büyükşehir statüsü kazandığını belirten Arınç, "İlçe ve beldelerimizin yüksek nüfusuyla, ekonomik ve tarım potansiyeli, kültür ve tarih varlıklarıyla herkesin gıpta ile baktığı bir il. Hükümet veManisa temsilcileri olarak kendilerine her zaman destek olacağız. Manisa'daki bürokratların çok gayretli olduğuna ve Valimizin çalışma temposunu yakalayacaklarına inanıyorum" diye konuştu. 

Bülent Arınç, gazetecilerin sorusu üzerine kayınbiraderi Hakkı Tay'ın rahatsızlığı nedeniyle Manisa'ya geldiğini, Tay'ın hastanenin yoğun bakım servisinde tutulduğunu, birkaç cümle kurabildiğini ve tedavisinin sürdüğünü söyledi.

Valilik ziyaretçi defterini imzalayan Arınç'a Abdurrahman Savaş tarafından ibrik ve vazo hediye edildi.

Ziyaret daha sonra basına kapalı devam etti