Aksaray’da bir dizi toplu açılış törenine katılmak üzere Kapadokya Havalimanına inen Başbakan Binali Yıldırım, cuma namazını Nevşehir’in Acıgöl ilçesinde kıldı.
Başbakan Yıldırım’ı Acıgöl ilçesinde bulunan Merkez Çarşı Camii girişinde yüzlerce vatandaş karşılarken, Yıldırım kendisini karşılayan vatandaşları selamladı. Cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Yıldırım, Cumhurbaşkanı tarafından onaylanan anayasa değişikliğinde sözün artık millette olduğunu söyledi. Yıldırım, “Hayırlı, güzel günler olur inşallah. Cumhurbaşkanımız anayasa değişikliğini onayladı. Dolayısıyla artık halk oylaması diğer adıyla referandumun tarihi de netleşti. İnşallah 16 Nisan tarihinde referandum yapılacak. Meclisin hallettiği, Cumhurbaşkanımızın imzaladığı bu değişikliğin vatandaşlarımız tarafından da nihai tasdiki yapılacak. Onay verilecek ve böylece yürürlüğe girmiş olacak. Memleketimizin, milletimizin geleceği için güzel bir adım atıldığını düşünüyoruz. Artık söz de karar da milletin” dedi.

Bir gazetecinin ’referandumda tahmininiz var mı’ sorusunu da yanıtlayan Başbakan Yıldırım, "Tahmin yapanlar anket yapanlar çok olur bu dönemde. Gerçek anket sandıktan çıkan sonuçtur. Bir bilim adamı diyor ki; ’ben anketlere inanırım ancak kendim yaparsam’" diye konuştu.
Başbakan Binali Yıldırım son olarak, vatandaşlara referandum öncesinde ilk mesajının “Evet” olduğunu söyledi.

Başbakan Yıldırım: "’Hazırım’ demeyeceksiniz, ’evet’ diyeceksiniz"
Başbakan Binali Yıldırım, Nevşehir’in Acıgöl ilçesinde cuma namazından sonra halka hitap etti.
Başbakan Binali Yıldırım, cuma namazı sonrasında Acıgöl’de vatandaşlara hitap etti. Yıldırım burada yaptığı konuşmada, "16 Nisan tarihine Acıgöl hazır mı" sorusuna "hazır" cevabı alınca "Öyle demeyeceksiniz, ’evet’ diyeceksiniz" dedi. Başbakan Yıldırım, "Acıgöl AK Parti iktidarı boyunca hep yüzümüzü ak eden, her seferinde de bayrağı biraz daha yukarıya taşıyan mübarek insanların yaşadığı bir yer. Şimdi bugün belli oldu. Cumhurbaşkanımızın anayasa değişikliğini imzaladığı gün de belli oldu. Büyük gün 16 Nisan. Acıgöl hazır mı? İşte Acıgöl işte Türkiye hiç fark yok. Yüzde 88’i görmüş Acıgöl yüzde 98’i de görür evelallah" dedi.
Başbakan Yıldırım, "Anayasa değişirse Türkiye bölünür" diyenlere ise "Hadi oradan" diye cevap verdi. Yıldırım, "Efendim bu anayasa değişirse Türkiye bölünecekmiş. Hadi oradan. Teröristler de aynısını söylüyor. PKK aynısını söylüyor, FETÖ ahir zaman şeytanı da aynısını söylüyor. Türkiye’nin birliğinin, beraberliğinin teminatı Acıgöl’dür. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek millet işte bu kadar. Esas olan budur gerisi angarya" şeklinde konuştu.

Başbakan Yıldırım Cuma Namazını Acıgöl'de Kıldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan direk Aksaray'daki programa giderken, Başbakan Binali Yıldırım bugünkü Aksaray programı öncesinde Nevşehir'in Acıgöl ilçesine geldi. 

Binali YILDIRIM beraberinde İç İşler Bakanı Süleyman SOYLU ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati YAZICI ile birlikte, Cuma namazını Nevşehir'in Acıgöl ilçesinde bulunan Merkez Cami’de kıldı.

Başbakan Yıldırım'a, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, ile Nevşehir Milletvekilleri eşlik etti.

Namazı Acıgöl ilçesinde bulunan Merkez Cami’de kılan Başbakan Yıldırım hutbeyi dinledi. 

Yıldırım, cami çıkışında kendilerine büyük ilgi gösteren Nevşehirli ve Acıgöllü vatandaşlarımızı selamladı.

Başbakan Binali Yıldırım, Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı ziyaret sonrası kara yoluyla Aksaray'a hareket ettiler. 

Erdoğan ve Yıldırım, Edinilen bilgilere göre; saat 16’00’da Aksaray Şehitler Meydanında Aksaray’lılara hitap edip toplu açılışlar gerçekleştireceği kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım TuzGölü Doğalgaz Depolama Tesisi açılışı münasebetiyle Aksaraylılar ile buluşuyor...