Sayın Başbakanım Şehrimize Hoş Geldiniz...


FİB HABER - Nevşehir FİB Haber Genel Yayın Yönetmeni Fikret Çapacı, yarın Nevşehir'e gelecek olan Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan Nevşehir halkımız adına bakın neler istiyor...

Başbakan Davutoğlu Nevşehir'e Geliyor

13 Aralık 2014 Cumartesi günü AK Parti İl Kongresi ve Nevşehirlilerle hasbıhal etmek üzere Başbakan Ahmet Davutoğlu yarın ilimiz Nevşehir'e geliyor..

Yarın hele birde hava açık ve güzel bir gün olursa Nevşehirliler yazdan kalma piknik havası içinde Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun dinlemek üzere sanıyorum Damat İbrahim Paşa Kapalı spor Salonunu dolduracaklardır..


Başbakan Davutoğlu’ndan ne isteyelim?

Başbakan Ahmet Davutoğlu yarın ilimize geliyor. AK Parti’yi her zaman destekleyen, iktidara taşınmasında ve iktidarda kalmasında rolü olan illerden biriyiz. Nevşehir AK Partinin Kuruluşundan bu güne Gerek Milletvekilleri ve gerekse şehir Belediye Başkanlığını başka hiç bir siyasi partiye kaptırmadı. Yani Nevşehir AK Parti yi çok seviyor...

Ve inanıyoruz ki Sayın Başbakan da Nevşehir'i seviyor. Bu ziyaret, Sayın Başbakan’ın bu görevle Nevşehir'e yapacağı ilk ziyaret olacak.

Sayın Başbakan Nevşehir dışında da birçok şehir ziyaretlerine katıldı. Sadece katılmakla kalmadı, “Sizler için ne yapabilirim?” sorusu ile gittiği şehirlerde Vatandaşların taleplerini değerlendirmeye açık olduğunu gösterdi.

Gerek kamuoyuna yansıyan, gerekse benim şahit olduğum birçok talep, Sayın Başbakan Davutoğlu tarafından dikkate alındı.

Şimdiye kadar Nevşehir hiç görmediği sıklıkta Devlet Adamlarını Bakan ve Başbakanını Nevşehir'de ağırlama şansı yakaladı.Ama Ne yazık ki bu ziyaret ve buluşmaları bir türlü gerçek manada arzu edilen ölçülerde ŞANS'a dönüştürmeyi başaramadık.

Fırsatı kaçırmış değiliz. Başbakan Ahmet Davutoğlu hala Başbakan ve biz hala iktidardan Nevşehir'in hakettiği desteği almış değiliz. Daha doğru isteyebilmiş değiliz...

VEFA'lı olmak Doğruları konuşmak lazım Dobra dobra...

Aslında Şehrimiz Nevşehir tarihinin en büyük hizmetlerini bu dönemde kazandı... Hemen etrafıma bakıp hafızamı şöyle bir formatladığımda bir çırpıda aklıma gelen yatırım ve hizmetleri şöyle sıralayacak olursak...

Nevşehirliler düne kadar sağlık problemleri için ya Ankara yada Kayseri ye gireken şimdi tam donanımlı bir Nevşehir Devlet Hastanesine sahip oldu.Yani artık Nevşehir dışında gitmeye pek gerek kalmadı. Eksiklikleri yokmu elbette var inşallah en kısa sürede giderilecektir.

Yine bu dönemde Arıtma Tesisleri, Eksikliklerine rağmen Yeni ve modern Pazar yeri, Terminal binası ilimize kazandırıldı.

Ahiler Kalkınma Ajansı, TR 7 TUİK Bölge Müdürlüğünün ilimize kazandırılması gayet güzel gelişmelerdi.

Yine yapımı  Devam etmekte olan, 100 yılı aşkın süredir hizmet veren belediye binası yerine Yeni Nevşehir Belediye hizmet binasınında kazandırılması güzel.

110 bin hektar alanın sulanması adına Gülşehir,Kozaklı,Hacıbektaş ve Avanosu yakından ilgilendiren 50 yıllık hayalin gerçekleştirilmesi adına tarımsal alanda büyük Seyfe Kalaba ( Yamula) projesi ile Kozaklı ilçemiz yakınlarında Doyduk Baraj inşaatı da çiftçilerimiz adına sevindirici gelişmeler olarak gösteriliyor.

İlimizde yer alan Kanserli köylerimizin taşınması 

Doble Bakımlı Yollarımız, Kapadokya Hava limanımızın aktifleştirilerek bölgeselleştirilmesi,

TOKİ sayesinde ev sahibi olmayan çok sayıda vatandaşlarımız sıcak yuva kurma şansı yakaladılar.

Yine tamamlanan ve devam eden bazı yatırımlar içerisinde Antalya-Nevşehir Hızlı Tren,Nevşehir Adliye Binası ,Olimpik Kapalı Havuz, Yeni Öğretmen evi gibi hizmetler içinde teşekkür ediyoruz.

Ama Yeterli mi Elbette YETMEZ (!) Çünkü bize siz alıştırdınız... Hala hazırda  Hizmet ve yatırım anlamında şehrimizin çok önemli problemleri var.

Geçtiğimiz günlerde FİB Haber Merkezi olarak bir anket yaparak “Nevşehir halkı ne istiyor ? Nevşehir'in en önemli sorunu nedir?” diye sorduk.

 ilk sırada Turizm, 2. sırada Eğitim, 3. sırada ise Teşvik yer aldı.

Eskiden İlimize Başbakan veya bakan geldiği zaman ,” Fabrika , Telefon, su, elektrik, yol,” isterdik... Çok şükür artık değişen ve gelişen ülkemizde çağın da beraberinde bu ihtiyaçlar hepsi geride birer mazi oldu.Ama insanoğlunun ihtiyaçları bitmiyor.
Şehrimiz bir Turizm ve eğitim kenti...  İlk olarak Turizm anlamında ikinci olarak Eğitim anlamında şehrimizin acil ihtiyaçları var.

Nevşehir halkımız bakın neler istiyor ?

Öncelikle Kapadokya özel yasası çıkartılmalı, Nevşehir Kale ve çevresi tarihi binalar, Külliyemiz, çeşmeler, camiler, kiliseler restore edilmeli, Turizme kazandırılmalı,
Gençlerimizi bu küçük şehirde spoara teşviki için Profosyonel bir takım Nevşehirspor,
Kapadokya Arena Stadyumu,
Acemi Birliğinin getirilmesi,
Yatırımcılarımız için teşvik ,
Bağcılığa teşvik,
Hayırseverlerimizce fakülteleri inşa edilen Üniversitemize bağlı bir TIP FAKÜLTESİ kurulmasını istiyoruz. Evet Nevşehirli vatandaşlarımız merkezde ve ilçelerinde yeni fakülteler kurulmasını istiyor.
Zira  yeni fakülte, yüksek okul projeleri, mevcut üniversitemiz bünyesinde hayata geçirilemez mi? Elbette Devlet Babamız destek verirse neden olmasın.Bunların tartışılması gerektiğini düşünüyoruz.

Anketlerimizde Kendileriyle görüştüğümüz Nevşehirli vatandaşlarımız eğer bizlere söz hakkı düşer de Sayın Başbakanımız, Nevşehir için ne istediğimizi soracak olursa yukarıda yazdıklarımı paylaşırım diyor...




Tarihi süreç’e bir baktım..! Nevşehir neden geri kalmış diye... İşte acı gerçekler...
İşte Şapkamı koysam kazanırız diyen Başbakan Süleyman Demirel Döneminde bir çok şehir üniversite,sanayi,fabrika,okul, iş,aş,hizmet yatırım isterken Biz Nevşehir olarak hep kuru dedikodu, atamalar şikayetler istemişiz. O malum hatıraları hepiniz biliyorsunuzdur. Sırf bu yüzden onların işi çabuk biter diye Süleyman Demirel ilk Nevşehir heyetini kabul edermiş. Eeee Bu isteklerden sonra o meşhur şapkadan da başka bir şey çıkmamış hiç.. Nevşehir de bu talihsizlikle hep geride kalmış.

Nevşehir halkı VEFA'lıdır !
Nevşehir şimdiye kadar bu  tarihi süreçte,Hayalini süsleyen kuruluş çalışmalarıyla merhum Nevşehirli Sadrazam Damat İbrahim Paşasını, il olmasına vesile olan Dönemin Başbakanı merhum Adnan Menderes'i, Yine kalıcı hizmetleriyle Rahmetli Turgut Özal dönemini hep sevgi saygı ve dualarla yad eder asla unutmaz... Son yıllarda ise, şehrimizde etrafımıza şöyle bir baktığımızda gördüğümüz bir çok yatırım ve hizmetleriyle Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan a olan sevdası ve gönül bağlılığı sonrası en son Dış işleri Bakanı iken, geldiği Nevşehir de yaptığı konuşmasında Kendisini Nevşehir'in 4.Milletvekiliyim diyerek tüm Nevşehirlilerin yine gönlünü kazanmış Başbakan Ahmet Davutoğlu'n dan yeni yatırım ve hizmetleriyle anılmasını bekliyor ve umut ediyoruz... 

Eee Bunun dışında daha ne isteyelim Devletlüm : “ Sağlığını isteriz sayın Başbakanım” ...,

Başa dönersek: Başbakan Ahmet Davutoğlu ‘undan ne isteyeceğiz ? Canının sağlığı başbakanım mı diyeceğiz ? yoksa ciddi bir meseleye değinecek miyiz..?

Nevşehir gündemin adresi www.fibhaber.com şimdi size soruyor Başbakanımız şehrimize geliyor,Başbakan Ahmet Davutoğlu : İsteyin ne istiyorsanız dediği zaman ne isteyeceğiz..

Dün ne istiyorduk bugün ne istiyoruz.. bunu bir analiz etmemiz gerekiyor..

Bunun için Vekillerimize, yöneticilerimize çok iş düşmektedir..

Hiç birini yapamazsak barı başbakan Ahmet Davutoğlu dan Turizm Yöresi Nevşehir için halen atanamayan yine ha geldi gelecek diye beklenen Veleddin Birsöz yerine,Turizmden anlayan yabancı dil bilen başarılı  Yeni Bir turizm İl müdürü isteyelim.. Haa birde Sayın Başbakanım Nevşehir'e yakışır güzel hizmetler verecek, Başarılı olanların daim, başarısızların yerine salim Vekiller istiyoruz....Malum seçimler yaklaşıyor.. 

Memleket adına bugüne dek hizmet vermiş emeği geçmiş herkeze teşekkür ediyoruz onlardanda Allah razı olsun.

Hedeflerini büyük tutarak 2023 ü gösteren Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlumuz ile birlikte Nevşehir'i anlayan, bu şehre çalışan bir yeni takım beliyoruz. (Bu uğurda Sayın Valimiz ve Rektörümüzü yaptığı güzel hizmetler adına kutluyoruz...)

“Kanun böyle, biz ne yapalım” edasıyla idareyi maslahat görüntüsü veren Siyasi ve Bürokratlar istemiyoruz.Zira biz sizden öğrendik değiştirebilmeyi, sizden öğrendik en karanlık zamanda ümit ile geleceği şekillendireceğine inanmayı.

Diyeceğimiz bu, biz sizi seviyoruz ve sizi temsil edenlerinde sizin bakışınızla dünyaya baksın istiyoruz… Nevşehir size gönlünü, yüreğini açmıştır ve sizi anladığımıza inanıyoruz, sizinle birlikte dünyayı değiştirebileceğimize inanıyoruz.

Rabbimiz yar ve yardımcınız olsun. 

Allah razı olsun Sayın Başbakanımız Konya'dan sonra ikinci memleketinize Nevşehir'e hoş geldiniz, sefalar, getirdiniz…

Peki ya siz Başbakan Davutoğlu'ndan Nevşehir için neler istiyorsunuz...