Başbakan mektubunda 30 Mart yerel seçimlerinin dönüm noktası olduğunu ifade ederken, istikrarın sürmesi ve Büyük Türkiye ideali için gençlerden AK Parti’ye destek istedi.
 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,  Nevşehir’de ilk defa oy kullanacak gençlere gönderdiği mektupta,AK Parti iktidarının gençlere yönelik gerçekleştirdiklerine yer verdi, 30 Mart yerel seçimlerinin dönüm noktası olduğunu ifade etti.

Nevşehir Genelinde 13 Bin kişiye gelen mektubu AK parti Nevşehir Gençlik Kolları teker teker adreslerine elden dağıttılar.


Başbakan istikrarın sürmesi ve Büyük Türkiye ideali için gençlerden AK Parti’ye destek istedi. Mektup, gençlik kolları aracılığıyla yeni seçmene ulaşılarak elden verildi.


Nevşehir'de yaklaşık 13 bin genç 30 Mart yerel seçimlerinde ilk defa sandık başına gidecek.
YANAR: BAŞBAKANIMIZ GENÇLERE GÜVENİYOR...!

AK Parti Nevşehir İl Gençlik Kolu Başkanı Av.Mustafa Rauf Yanar, Başbakan’ın mektubu ve yapılacak çalışmayla ilgili olarak şunları söyledi;” Böyle bir çalışmaya uzak değiliz. Daha önce ilk defa oy kullanacak gençlerin tamamına yakınına ulaştık.Kapılarını çaldık. Nevşehirimize neler yaptığımızı anlattık. Broşürlerimizi verdik. Şimdi Başbakanımızın mektubu geldi.

Gençlik kolları olarak mektup ilk defa oy kullanacak seçmen kardeşlerimizin ellerine teslim edildi. Başbakanımız mektupta gençlere çok güvendiğini ifade ediyor. Gençler için bir çok şeyin yapıldığı özellikle siyasetin kapılarının gençlere açıldığını vurguluyor. Başbakanımız, 11 yıl da gençler için onurlu itibarlı bir ülke oluşturulduğuna dikkat çekip, gençlerinde buna sahip çıkmasını istiyor”


Nevşehirli Gençlere,  ''Değerli Kardeşim''  diye hitap eden Başbakan Erdoğan mektubunda, şu ifadelere yer verdi:

Büyük Türkiye mücadelemizde gençler her zaman yol arkadaşlarımız oldu. Bu ülkenin gençlerine inandık, güvendik, sadece teşkilatımızın kapılarını değil, seçme ve seçilme yaşlarını da gençlerimiz için yeniden düzenleyerek, siyasetin kapılarını ardına kadar gençlerimiz için açtık.

Eğitimde Cumhuriyet tarihimizin en büyük atılımlarını gerçekleştirerek, Türkiye gençliğinin birikimli, donanımlı, ülkesini ve dünyayı tanıyan, tarihinin ve ecdadının izinde, milli manevi değerlerinin muhafaza eden, gelecek vizyonu olan özgür bireyler olarak yetişmesi için modern zeminler oluşturduk. Yeni açılan okulları, üniversiteleri, eğitimdeki en ileri teknolojik yenilenmeyi, burs ve kredileri, yurtları, spor tesislerini, kültür merkezlerini, kütüphaneleri hep siz sevgili gençlerimiz için inşa ettik.

Sevgili genç kardeşim!

11 yıl boyunca, sizlerle gururlu, itibarlı, güçlü bir Türkiye emanet etmenin mücadelesi içinde olduk.Bu mücadeleyi, sizlerle birlikte ve sizin için kararlılıkla sürdüreceğiz. Bizden devralacağınız emaneti, sizlerin daha yüksek burçlara ulaştıracağınızdan hiç şüphe duymuyorum.
Sizler bu aziz milletin aziz şehitlerinin izinden yürüyen kahraman evlatlarsınız…Sizler Alparslan’ın, Fatih’in Gazi Mustafa Kemal’in, Adnan Menderes’in emanetçilerisiniz.Sizler çok zengin bir kültürün, kadim bir sevgi medeniyetinin mirasçılarısınız. Tarih ve medeniyetin sizlere yüklediği ağır ama kutsal emaneti sarsmadan taşıyacağınıza her zaman inandık.

İşte 30 Mart  2014 yerel seçimlerine böyle bir şuurla giriyoruz. Türkiye için dönüm noktası olan 30 Mart’ta, milli iradenin, sandığın, demokrasinin, çözümün tartışılmaz bir zafer ilan edeceğini biliyor, bu seçimleri çok önemsiyoruz. 30 Mart seçimleri, Büyük Türkiye’nin ilerleyişinden rahatsız olanların kaybedeceği, Yeni ve Büyük Türkiye idealinin kazanacağı bir seçim olacaktır.

Kendiniz, istikbaliniz ve aziz milletimiz için, 30 Mart seçimlerine yüreğinizi koyacağınızı biliyorum. Siz gençlerin tercihiyle, Türkiye’nin geleceğinin belirleneceği 30 Mart 2014 günü bir kez daha milli irade tecelli edecek ve biz bu kutlu yürüyüşü siz gençlerin heyecanı, enerjisi ve üstün çalışmalarıyla sürdüreceğiz.

Beraber yürüdüğümüz bu yolda siz gençlerin Türkiye’nin geleceği için hiç durmadan çalışacağına ve bu ülkeyi en yükseğe taşıyacağına canı gönülden inanıyorum. Türkiye’nin gençleri olarak bu ülkenin geleceğini ellerinizde taşıdığınızı asla aklınızdan çıkarmayınız. Bu yüzden

Durmak yok , yola devam…Durmak yok hizmete devam…
Sizi ve ailenizi en kalbi duygularımla selamlıyorum.

Recep Tayyip ERDOĞAN
Başbakan