Bilindiği üzere yöremizdeki su kaynakları potansiyeli yeterli olmaması nedeni ile bölgemizde yer alan kaynakları etkin ve verimli kullanma gerekliliğini ön plana çıkarmaktadır. Ülkemiz enerji konusunda dışa bağımlı olması nedeni ile ülkemizde yer alan tüm kaynaklardan optimum faydanın sağlanması gerekmektedir.

 SAYIN BAŞBAKANIMIZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN TARAFINDAN TOPLU AÇILIŞ TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLECEKTİR

Bu nedenle bilhassa sanayinin gelişmesinde lokomotif görevi gören enerji girdisinin ucuz, güvenilir olması çok önem arz etmektedir. Bölgemizde de yer alan Kayseri, Kırşehir, Yozgat ve Nevşehir de daha önce hazırlanan hidroelektrik potansiyelinin yanı sıra 4628 Sayılı yasa kapsamında özel sektörde Hidroelektrik enerji araştırmalarına girmiş ve Kurumumuza müracaat ederek gerekli prosedürleri tamamladıktan sonra inşaatlara başlamışlardır.

 

İşte bu kapsamda yapılan Tuzköy Regülatörü ve HES Projesi 12/12/2012 tarihinde Başbakanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından (Başkent Voleybol Salonu Beştepe) Ankara’da Toplu Açılışı töreni ile açılışı yapılacak olan 112 adet tesis içerisinde bulunmaktadır.

 

Ayrıca Nevşehir’de 19,5 hektar alanı kapsayan ve 270 no lu bölme içerisinde yer alan Milli Emlak Müdürlüğünden tahsisli Nevşehir Şehir Ormanı inşasına 2011 yılı sonu itibarı ile başlanmış, 730 bin Tl harcanarak kent ormanı bitirilmiştir. Sayın Başbakanımız tarafından buranın da açılışı yapılacaktır.