Ak Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Başbakan Erdoğan önemli açıklamalar yaptı.

Başbakan Erdoğan, akil insanlar heyetinin raporunun ardından yol hariyamızı açıklayacağız." dedi.

"Kafası kıyak nesil istemiyoruz"

Alkol satışına belirli saatler arasında sınırlama getiren düzenlemeye de değinen Başbakan Erdoğan, "Anayasanın gerektirdiğini yapıyoruz, bu uygulama dünyanın her yerinde var" dedi.

CHP'nin köstek olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, "Gece gündüz içen, kafası kıyak bir nesil istemiyoruz" dedi.

Başbakan, “Bu yasal düzenleme ile ilgili MHP’nin desteği, CHP’nin ise kösteği vardı. Neler söylüyorlar neler. ‘Siz Türkiye’de alkolü yasaklıyorsunuz’ diyorlar. Biz Türkiye’de alkolü yasaklamıyoruz. Anayasanın gereğini yapıyoruz. Ve bunu yaparken de camiye, eğitim kurumlarına yüz metre mesafede olması gerekir. Ve reklamını yasaklıyoruz. Neden? Bir devlet insanını kötü alışkanlıklardan koruyacak. Bu ilk defa Türkiye’de yapılmıyor. ABD’de Avrupa’da da örnekleri var bunun… İçebileceğiniz yerler bunlar da belli. Hele hele bir tanesi çıkmış ‘Bunlar Tekirdağ’ın ismini de unutturmak istiyor’ diyor. Böyle bir anlayış olabilir mi. Nereden bulmuşlar bunları böyle. Özel sipariş versen bulamazsın. Kimlerle uğraşılıyor görüyorsunuz değil mi? Gece gündüz içen, kafası kıyak bir nesil istemiyoruz. Uyanık olacak. Bilgiyle dolu olacak” dedi.

Kılıçdaroğlu'na çok sert tepki

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kendisini Esed'le aynı kefeye koyan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da eleştirdi.

Başbakan Erdoğan, "Yurtdışına gidip, kendi başbakanına katil diyen birine zavallı denir" dedi.

"CHP'nin milletvekilleri Diyarbakır'dan çok Şam'a gittiler, Esed ile hatıra fotoğrafı çektiler'' diyen Başbakan Erdoğan, "Size elçilik edenler, ne yazık ki Reyhanlı olayının planlayıcıları. Bu işin içinde olanlar" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan şöyle devam etti:

"Zavallısın, ahlaksızsın, cahilsin. Ana muhalefet liderinin AP'de içine düştüğü durum, bizi de yaralamıştır. Bu üzüntü vericidir, yaralayıcıdır. Yurtdışına gidip, kendi başbakanına katil diyen birine zavallı denir. Bu zavallıya sadece zavallı demekle kalmadılar, kapılarını da kapattılar. Yargıda ahlak dışı durumun hesabının soracağız. Ton farkı var diyor ama Esed ile çekilmiş hatıra fotoğrafı var. Reyhanlı’daki olaylara karışanların fotoğrafları Esed’e götürenlerin olduğu söyleniyor. CHP'lilerin, milletimizle çektirdiklerinden çok daha fazla Esed ile çekilmiş hatıra fotoğrafları var. CHP'nin milletvekilleri Diyarbakır'dan çok Şam'a gittiler, Esed ile hatıra fotoğrafı çektiler. Reyhanlı'daki olayların içine karışanların, bunları alıp Esed'e götürdüklerine dair belgeler artık elimizde. İş bu noktaya geldi. Kılıçdaroğlu çıktı dedi ki; 'Obama ile görüşmede Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı neden yoktu görüşmede?'... Ey cahil, Obama ile yaptığım görüşmede Dışişleri Bakanı'nın kendisi var, müsteşara ne gerek var? CHP Genel Başkanı nasıl bir cahillik içinde?”