Anma Programı çerçevesinde 04 Nisan 2013 Günü İkindi Namazından Önce Kurşunlu Camiinde Mevlidi Şerif Okutulacak.

Ankara Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Erdem’in Katılımları İle Milliyetçi Hareket Partisinin Kurucusu Merhum Başbuğ Alparslan Türkeş’i Anma Programı Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezinde Saat 19.30’da Düzenlenecek.

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Göksel Taşçı, tüm Nevşehir Halkını söz konusu anma programına katılmaya davet etti.

Alparslan Türkeş 1917 Lefkoşe’de doğdu, 4 Nisan 1997′de Ankara’da vefat etti. Türk asker ve siyaset adamı. Ülkücülerin başbuğu olarak adlandırılan Türkeş, aynı dönem Türk siyaset yaşamını etkileyen liderlerden biriydi. Türkeş Kuleli Askeri Lisesi ve Harp Okulu’nu bitirdikten sonra 1944′te yüzbaşı rütbesindeyken “Turancılık” davasından yargılandı. Dava sonunda aldığı ceza 1 yıldan az olduğu için orduya tekrar dönebildi. 1948′de Harp Akademisi’ni bitirdi. 1959′da albaylığa yükseldi. 27 Mayıs 1960 harekatının bildirisini radyodan okuduktan sonra adı sıkça duyulmaya başlandı. Bu dönemde Milli Birlik Komitesi içindeki görüş ayrılığı sonucu 14 üye ile birlikte emekliye ayrıldı. Bir süre sonra Hindistan’a büyükelçi müşaviri olarak gönderilen Türkeş, 1963′te yurda dönerek Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi’ne (CKMP) girdi. 1965′te bu partinin başkanı oldu ve aynı yıl milletvekili seçildi. CKMP programını ünlü kitabı 9 Işık’taki görüşler doğrultusunda değiştirdi ve 1969′da partinin adını Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) yaptı. 1975′ten sonra koalisyon hükümetlerinde başbakan yardımcılığı görevinde bulunan Türkeş 12 Eylül darbesinden sonra 4,5 yıl tutuklu kaldı. 1987′de siyaset yasağının kalkmasıyla birlikte Milliyetçi Çalışma Partisi’ne (MÇP) girdi ve aynı yıl yapılan olağanüstü kongrede genel başkanlığa seçildi. 1991 genel seçimlerinde RP ile seçim ittifakı yapan MÇP lideri Türkeş yeniden parlamentoya girdi. Ancak, daha sonra MHP adını alan partisi 1995 genel seçimlerinde Türkiye barajını aşamadığı için Türkeş de parlamento dışında kaldı. Alparslan Türkeş 4 Nisan 1997′de geçirdiği kalp krizi sonucu Ankara’da vefat etti.
Haber:Ali Çamur