Kapadokya bölgesinin en büyük konaklama merkezi olması nedeniyle yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan ve bir Dünya Kenti konumundaki Ürgüp ilçesinde başıboş köpekler, ciddi sorun oluşturuyor.

 BAŞIBOŞ KÖPEKLER TEHLİKE SACIYOR.

 Ürgüp İlçesinde artık halkın korkulu rüyası haline gelen başı boş köpekler yüzünden aileler çocuklarını özellikle okula göndermenin endişesini yaşarken vatandaşlar buna bir çözüm bulunması çağrısında bulunuyorlar. Vatandaşlar, “Tarihi ve turistik Ürgüp Çarşı merkezinde, mahalle sokakları ve caddelerde dolaşan sokak köpekleri,  bazen insanlara saldırarak insanları tehdit ediyor. Ürgüp’ün mahalleri ile çarşı merkezine sokaklarında başı boş dolaşan hayvanlar,  çevre kirliliği kadar insan sağlığını tehdit ediyor. Yıllardan beri çözülemeyen bu probleme köklü çözüm için halk Belediye yetkililerini göreve çağırıyoruz” dediler.Ürgüp İlçesinde vatandaşlar , “Cadde,mahalle ve sokak aralarında bulunan çöplerimizi poşet içinde çöp bidonlarına koyarak ,Ürgüp ilçesinin daha temiz bir görüntü içerisinde olması için  vatandaşlık görevimizi yapıyoruz. Acaba belediye yetkilileri,  kendilerine düşen bir görevde olan bir köpek barınağı yapmaktan kaçınıyorlar. Biz  çöpleri poşetliyoruz, fakat başıboş kedi ve köpekler parçalıyor. Bu noktada halk mı yoksa Ürgüp belediyesi yetkilileri mi ? Bu sorunun çözümü için bir beş yıl daha mı aradan geçmesini bekleyeceğiz.?” dediler.

 Bir an önce başıboş sokak köpekleri için barınak yapılmasının kaçınılmaz boyuta ulaştığını belirten vatandaşlar, seçim çalışmalarını sürdüren CHP Ürgüp Belediye Başkan Adayı Avukat Murat Boz’dan seçimi kazanması halinde ilk işlerinin başında köpek barınakların yapılmasının gelmesi isteğinde bulundular.

CHP Belediye Başkan Adayı Boz’ konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında aç ve susuz bırakıldığını hisseden köpekler belki biz insanlara zarar vermemek için bizlere bir mesaj vermek istedikleri şeklinde değerlendirerek ”Bu dünyada bizler kadar onlarında olduğunu hissettirerek Ürgüp ilçemize yakışır örnek  bir köpek barınağını yaparak uzman ekiplerce  köpekleri evcil halde eğitip, tekrardan havyan seven kişilerce evlerinde sahiplenerek bakımı ve aşıları yapılmasıyla birlikte korkulu rüyası haline gelen başı boş köpekleri hayvan sevenlerle buluşturacağız dedi.